Napad na načelnika

Pucanj u Odžaku postao dio izborne kampanje

02.09.2018.
u 08:00

 

Napad na načelnika općine Vukosavlje iz Republike Srpske Borislava Rakića, na kojega je u četvrtak navečer navodno pucano iz vatrenog oružja u općini Odžak u Federaciji BiH, postao je sastavni dio predizborne kampanje u kojoj se u BiH počelo međusobno optuživati da je motiviran nacionalnim razlozima, piše Večernji list BiH.

Ispitan u policiji

Rakić se s prijateljima u četvrtak navečer zabavljao na rijeci Savi vozeći se na skuterima kada je, po njegovim navodima, u njihovu smjeru zapucao izvjesni Amir Mehić, koji je susjed imanju u kojemu je živio do rata. 
- Ne znam što je u glavi tog čovjeka, ali neka policija uradi svoj posao, a onda neka tužitelj okarakterizira ovaj slučaj - rekao je Rakić u izjavi za medije Republike Srpske te je izrazio sumnju kako se radi o lošoj poruci Srbima povratnicima u Federaciju BiH. Cijeli slučaj je okarakterizirao pokušajem ubojstva. 
Borislav Rakić je načelnik susjedne općine Vukosavlje koja je nastala u Daytonu 1995. godine podjelom dijela općina Odžak i Modriča. 
Policija je ubrzo nakon incidenta privela Mehića te ga ispitala. On je pak policiji rekao kako je bacao petarde po rijeci te da se prethodno svađao s Rakićem i da nije pucao iz puške. 
Policija je provela vještačenje te uzela otisak parafinske rukavice kako bi se utvrdilo je li se radilo o pucanju iz vatrenog oružja. S obzirom na to da postoje indicije kako je ipak pucano iz lovačke puške, teško da će se potvrditi nazočnost barutnih čestica. Udaljenost na kojoj se nalazio Mehić na obali također ukazuje da je teško mogao ubiti nekoga, čak i da se potvrdi kako je pucao iz lovačkog oružja, doznaje se iz MUP-a Posavske županije. No, u svakome slučaju, ovaj incident je vrlo loša poruka povratnicima.

Napad na RS

Tužiteljstvo će taj slučaj najvjerojatnije okarakterizirati kao ugrožavanje javnog reda i sigurnosti, a ne kao pokušaj ubojstva. 
Napad na načelnika Vukosavlja osudio je predsjednik RS-a Milorad Dodik, ali i predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica ističući kako se radi o napadu upravo na Republiku Srpsku. Policija u Posavskoj županiji navodi kako im je napadač odranije poznat te da je ranije bio u zatvoru. •

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije