Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

PSBiH - Izabran Odbor za žalbe građana, Buha predsjednik

25. veljače 2021. u 10:32 0 komentara 181 prikaza

Odbor za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima Bosne i Hercegovine, neovisno tijelo Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), održao je konstituirajuću sjednicu novog saziva.

Odbor za žalbe građana nadležan je za primanje, evidentiranje, procjenu i prosljeđivanje žalbi građana na postupanje policijskih službenika u policijskim tijelima BiH (Granične policije BiH, Agencije za istrage i zaštitu i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH), kao i za njihovo upućivanje nadležnim policijskim tijelima. Istovremeno, Odbor je nadležan i za iniciranje odgovarajućeg postupka protiv podnositelja žalbe u slučaju lažne ili tendenciozne žalbe.

Predsjednika, zamjenike predsjednika i članove Odbora za žalbe građana imenuje i razrješava PSBiH. Članovi Odbora upoznati su sa Odlukom obaju domova PSBiH, kojom je, na mandat od četiri godine, za predsjednika Odbora za žalbe građana imenovan Boris Buha, za prvog zamjenika predsjednika Vjekoslav Vuković, a za drugog zamjenika Semir Šut. Istom odlukom za članove Odbora imenovani su Hana Korać, Merima Šenderović, Tihomir Marinčić i Miroslav Janjić.

Tijekom konstituirajuće sjednice, članovi Odbora upoznali su se s dosadašnjim i dogovorili budući način rada Odbora, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.