rast brojs zaraženih

Prvog dana nastave otkrili covid-19 u dvije škole u Njemačkoj, jedna zatvorena

12.08.2020.
u 17:00

Njemački mediji prenose vijesti o pojavi covida-19 u dvijema školama već prvog dana nastave. Jedna je škola zatvorena, druga je na čekanju.

Riječ je o školama u manjim gradovima Dorsten i Remscheid u pokrajini Sjevernoj Rajni Vestfaliji u kojoj se bilježi rast zaraženih.

Prvo se pojavila vijest o nastavnici u Sekundarschule in Dorsten o čijoj su zarazi prenijeli vijest lokalni mediji, poput Dorstener Zeitung, da bi se vijest ubrzo prenijela diljem Njemačke.

Za RP Online vijest je napisala osobno glavna urednica, te je navela da je odmah po pozitivnom testiranju nastavnice na koronavirus, škola zatvorena, a u karantenu i na testiranje poslano je 43 učenika i njenih kolega nastavnika.

Sveukupno, riječ je o 43 osoba, pa je škola u Dorstenu zbog manjka osoblja odmah privremeno zatvorena.

Mediji prenose informaciju nadležnih službi da je nastavnica nedavno bila na jednom stručnom skupu.

Slično se dogodilo i u obližnjem gradu Remscheidu. Riječ je o Školi Alberta Einsteina u kojoj je jedna učiteljica vijest o tome da je pozitivna na koronavirus, dobila usred nastave, točnije usred prvog sata prvog dana nastave nove školske godine, kako navodi RP Online i niz lokalnih medija.

Istog trenutka učiteljica je o tome što se događa obavijestila vodstvo škole i nadležne vlasti, te su ravno kući u karantenu poslani svi učenici njenog razreda i jedan od učiteljičinih kolega s posla.

U vijestima se navodi da učiteljica nije iz Remscheida. Tijekom dana krizni stožer će odlučiti o daljnjim mjerama u ovom slučaju. Slučajevi izbijanja zaraza u školama prvog dana nastave tijekom dana su dospjeli do medija na nacionalnoj razini.

Posljednjih dana u Remscheidu se bilježi nagli rast dnevno registriranih zaraženih koronavirusom. N1 info danas je prenio vijest DPA da je Sjeverna Rajna Vestfalija utvrdila da je u toj pokrajini čak svaki četvrti novooboljeli povratnik s putovanja, mahom s godišnjih odmora. Njemačka je u posljednjih 24 sata zabilježila 1226 novozaraženih.

U Izraelu koji je u prvim mjesecima izbijanja pandemije hvaljen zbog epidemiološkog odgovora, sada su zabilježena nova žarišta koronavirusa nakon što je ta država otvorila škole

Izrael se sada suočava s velikim brojem zaraženih, a škole su veliki razlog tome. Jedna škola u Jeruzalemu koju pohađa oko 1200 učenika prvo je otvorena, ali je vrlo brzo zatvorena. Jedan učenik bio je tzv. "superširitelj" te je zarazio oko 150 đaka i 25 učitelja. Učitelji i učenici potom su završili u - karanteni.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?