Čapljina

Prvo radno iskustvo uz pomoć lokalne vlasti steklo više od 600 mladih

Smiljan Vidić
08.09.2020.
u 21:51

U javnim poduzećima i ustanovama Grada Čapljine više od 600 mladih ljudi steklo je prvo radno iskustvo. Kako navode iz Gradske uprave, stjecanje prvog radnog iskustva iznimno je važna odrednica u razvoju daljnje poslovne karijere, a vodeći se upravo time, gradonačelnik Smiljan Vidić već 11. godinu uspješno provodi projekt pomoći mladima kako bi kroz radni staž dobili potreban preduvjet za budući stalni radni odnos kroz program sufinanciranja mjera za prvo radno iskustvo, piše Večernji list BiH

Sve struke

- Trenutačno u Gradskoj upravi i našim javnim ustanovama i poduzećima pripravnički staž odrađuju 52 pripravnika - navodi gradonačelnik Vidić. Dodaje kako je prosječan prijam pripravnika kroz godinu dana od 50 do 60, što govori da je Grad Čapljina kroz protekle godine osigurao priliku za stjecanjem praktičnih znanja, vještina i stručnim usavršavanjem za više od 600 mladih. Određeni broj njih ostao je raditi na mjestima gdje je steklo prvo radno iskustvo. Kada je riječ o ostalima, većina njih je nakon održavanja pripravničkog staža uspjela pronaći posao u struci. Iz Gradske uprave ističu kako su priliku za pripravnički staž dobili mladi svih struka. Ipak, među njima je najviše ekonomista.

- Svake godine, uz ekonomiste, na stjecanju prvog radnog iskustva imamo i mlade pravnike, diplomirane građevinske inženjere, socijalne radnike… - objasnili su iz Gradske uprave Čapljina. Ističu kako je ovaj projekt samo jedna od stavki koju gradske vlasti realiziraju kako bi pomogli mladima da ostanu u ovoj sredini.

Podsjetimo, Grad Čapljina ove je godine dodijelilo i novčane potpore obiteljima s četvero i više djece s prebivalištem na prostoru Čapljine u kojoj su djeca malodobna ili redovito pohađaju neku od obrazovnih ustanova.

Prva nekretnina, udžbenici...

Ovu potporu ostvarilo je više od 100 čapljinskih obitelji. U tijeku je projekt subvencioniranja kupnje prve nekretnine za mlade koji žele živjeti na području grada. Također, Čapljina je osigurala novac za kupnju udžbenika prvašićima te po 200 KM potpore za srednjoškolce. - Knjige za srednjoškolce nisu se nabavljale jer se oni razmjenjuju sa starijim generacijama učenika, a ovih 200 KM mogu utrošiti na druge stvari potrebne za školovanje - zaključili su iz Gradske uprave. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?