Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Prvih 7 dana Gospinih ukazanja u Međugorju je autentično: “Nema demonskog podrijetla”

14. veljače 2020. u 11:03 0 komentara 423 prikaza

Detalje završnog izvješća istražnog povjerenstva međunarodnog vatikanskog povjerenstva za Međugorje, koje je osnovao Benedikt XVI., a kojim je predsjedao kardinal Camillo Ruini, donose talijanski mediji otkrivši kako bi službeno izvješće moglo izgledati, a koje se ima tek obznaniti, objavio je Medjugorje-info.com. Mrežna talijanska stranica TGCOM 24 izvijestila je da je prvih sedam Gospinih ukazanja, koja su se odvijala od 24. lipnja do 3. srpnja 1981. godine u Međugorju, autentično. To je jedan od zaključaka završnog izvještaja Međunarodnog istražnog povjerenstva, čiji je osnivač Benedikt XVI., a kojim je predsjedao kardinal Camillo Ruini o pitanju Međugorja.

Nikada javno objavljeno
“Nema demonskog podrijetla ukazanja, pa čak ni manipulacija”, stoji u izvješću na tridesetak stranica, a među temama koje su iznesene je i odnos vidjelaca prema stečenoj materijalnoj dobiti. Izvješće nije nikada objavljeno iako je glavni sadržaj u više navrata priopćio sam papa Franjo, koji je poslao apostolskog vizitatora nadbiskupa Henryka Hosera i koji je odnedavno odobrio hodočašća u Međugorje.
“Također smo istražili i odnos vidjelaca prema materijalnoj dobiti, odnos koji u izvješću stoji okarakteriziran kao ‘dvosmislen’. Ali treba napomenuti da se ta “dvosmislenost” ne odnosi na bilo kakav nemoral nego na pojedinačnoj osobnosti vidjelaca koji su često bili lišeni jasnog zapažanja i usmjerenja iz razloga jer im je nedostajao pouzdan i kontinuiran duhovni vodič tijekom ovih trideset godina. Postoje stjecajem okolnosti razne indicije o duhovnim vođama i o narušenim pastoralnim odnosima”, objavio je Medjugorje-info.com.

Radili na fenomenu ukazanja
Između 2010. i 2014 Povjerenstvo za Međugorje, kojim je predsjedao kardinal Camillo Ruini, radilo je na fenomenu ukazanja. Vjerski Blog Il Gioco di Giona objavio je neke od informacija istrage, piše TGCOM24. Službenog izvješća povjerenstva još nema.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.