sveučilišni centar posavina

Prvi u nizu studentskih koraka na putu do željenoga cilja, stjecanja odabranog zvanja

13.10.2020.
u 11:02

U Sveučilišnom centru Posavina svečano je obilježen početak nove akademske godine za studente prve godine preddiplomskih studija, fakulteta koji izvode nastavu u Orašju. Uz pridržavanje epidemioloških mjera, svečanosti su u Amfiteatru ŠC Fra Martina Nedića nazočili budući studenti, dekani fakulteta, prorektori i suradnici, piše Večernji list BiH.

Studentima su se obratili prof. dr. Vlado Majstorović, prorektor za međusveučilišnu i međuinstitucionalnu suradnju Sveučilišta u Mostaru, i Ana Andrić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i sporta u Vladi PŽ-a.

Dobra suradnja

Prorektor Majstorović istaknuo je dobru suradnju sa Sveučilišnim centrom u Posavini, osobito u teškim uvjetima, ne samo za obrazovanje nego i gospodarstvo. - Ne da smo zadovoljni nego i prezadovoljni uvjetima kojima svjedočimo u svakodnevnom životu, ne samo u obrazovanju nego i gospodarstvu. U uvjetima pandemije ipak smo se uspjeli organizirati, naći snage, želje i volje da u ovakvim uvjetima stvorimo, organiziramo se i da naš Sveučilišni centar u Posavini funkcionira gotovo kao da i nema COVID-a. Sretni smo na poseban način što je projekt Sveučilišnog centra u Posavini umrežen i timski ga podržava Vlada PŽ-a - naglasio je Majstorović. Pozdravne riječi uputila je i ministrica Ana Andrić. – Osigurat ćemo sve da u suradnji sa Sveučilištem organiziramo izvođenje nastave uživo na tradicionalan način, kao i na daljinu, uz primjenu odgovarajućih i dostupnih informacijskih tehnologija. Ustrajat ćemo na ispunjenju obveza prema SUM-u prateći njegovu razvojnu koncepciju - naglasila je Andrić. – Odlukom da studirate na jednoj od sastavnica Sveučilišta u Mostaru, napravili ste prvi u nizu koraka na putu do željenog cilja, do stjecanja odabranog akademskog zvanja - poručila je ministrica. – Odabrala sam studij socijalnog rada jer me rad s djecom dodatno ispunjava zadovoljstvom - istaknula je Ružica Mamić.

Potpisan sporazum

U Vladi PŽ-a održan je i sastanak predstavnika Sveučilišta u Mostaru i Vlade PŽ-a. Između Vlade PŽ-a i SUM-a potpisan je sporazum o uspostavi suradnje u digitalizaciji odgojno-obrazovnog sustava.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?