odlaganje radioaktivnog otpada

Prvi sastanak Koordinacijskog tijela BiH u svezi s problemom Trgovske gore

02.06.2020.
u 16:04

Prvi sastanak Koordinacijskog tijela Bosne i Hercegovine za problematiku odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore najavljen je za sutra u Banjoj Luci.

Koordinacijsko tijelo BiH čine ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo.

Osim članova Koordinacijskog tima, sastanku će nazočiti i direktor Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost Marinko Zeljko, Saša Magazinović, predstavnik Zelenog kluba – međuparlamentarne grupe zastupnika i Miroslav Drljača, načelnik općine Novi Grad, najavljeno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.

Iz BiH već dulje vrijeme upozoravaju Hrvatsku da odustane od plana da na Trgovskoj gori napravi odlagalište radioaktivnog otpada, što može imati štetne posljedice po zdravlje građana u Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?