Spas za ovisnice

Prvi put u FBiH u Terapijsku zajednicu “Kampus” ući će na liječenje dvije ovisnice

09.07.2017.
u 11:40

Terapijska zajednica “Kampus”, smještena u Rakovici, kod Sarajeva, predstavlja “minijaturno društvo” u kojem klijenti i osoblje imaju jasno definirane uloge, u skladu s određenim pravilima, radi liječenja ovisnosti o narkoticima, gdje je klijent aktivan sudionik u terapijskom procesu. Do kraja tjedna prvi put u Federaciji BiH zajednica “Kampus” će u proces liječenja primiti i dvije ovisnice. 

Direktor Kampusa Kenan Kestendžić kazao je za Fenu kako trenutačno rade na procesu koji sve ovisnice moraju proći prije ulaska u zajednicu “Kampus”. 

“Moraju proći razdoblje savjetovanja, upoznavanja i pripreme za liječenje. Prije dolaska na liječenje obavimo savjetovanja s budućim korisnicama, moraju imati nalaze krvi, stomatologa, ginekologa. Ovisnice pripremamo za život u zajednici jer sve je na dobrovoljnoj bazi i moraju naučiti živjeti po pravilima”, rekao je Kestendžić. Kapacitet Kampusa je 30 osoba, ali trenutačno u njemu boravi 18 korisnika, među kojima je sada za ovisnice pripremljeno šest kreveta. 

“Ovisnice će imati svoje sobe s toaletom, moderno opremljen dnevni boravak, sobe za radionice. Tu će imati priliku naučiti vesti, kuhati, a organizirat ćemo i razne tečajeve kako bi žene nakon završetka liječenja mogle naći posao”, istaknuo je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?