istraživanje Brohter UK

Prvi na rang listi: Grad u BiH najjeftinija destinacija za digitalne nomade

Digitalni nomadi
Foto: Unsplash
21.02.2024.
u 18:49

U istraživanju Brohter UK, Tuzla je uspjela skupiti 76.29 bodova od maksimalnih 100, što joj je osiguralo prvo mjesto na ovoj neobičnoj rang listi

Širom svijeta sve je više onih koji za život zarađuju “daljinski”, pa su tako posljednjih godina aktualne i liste gradova koji su najbolji, najgori, ali i najjeftiniji i najskuplji za život popularno nazvanih 'digitalnih nomada'.

Ove godine kao daleko najjeftinije mjesto proglašena je Tuzla, na iznenađenje mnogih. Naime, kako prenose britanski mediji, u rangiranje gradova ulazila je brzina bežičnog interneta, ali i cijene stanovanja, hrane i osnovnih režija.

 

Foto: brother.co.uk

U istraživanju Brohter UK, Tuzla je uspjela skupiti 76.29 bodova od maksimalnih 100, što joj je osiguralo prvo mjesto na ovoj neobičnoj rang listi, prenose Nezavisne.

Britanski mediji navode kako se je radi o karizmatičnom gradu, s dosta kulturnih obilježja. Također, kao veliki plus za Tuzlu su i prilično blage zime i topla ljeta.

Britanci navode i Panonsko jezero, koje se u brojnim recenzijama označava kao pravi “urbani dragulj” Tuzle.

Na drugom mjestu je rumunjska Oradea, sa skorom od 72.93, a Krajova, također iz Rumunjske zauzela je treće mjesto sa 70.60 bodova.

U prvih deset, točnije na 10. mjestu našao se još jedan bh. grad – Sarajevo sa skorom 61.22.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?