Žepče prvo u FBiH

Prvi kutak posvećen demokraciji i ljudskim pravima

17.06.2016.
u 10:00

Zahvaljujući izvrsnoj suradnji ostvarenoj kroz implementaciju projekta društvene povezanosti koji provodi Misija OESS-a u BiH na području općine Žepče, u prostorijama JU Opća biblioteka Žepče otvoren je knjižni kutak posvećen ljudskim pravima i društvenoj povezanosti.

Time je žepačka općina postala prva općina u FBiH koja je osnovala ovakav jedan kutak gdje građani mogu doći i pročitati sve o pravima drugih i drukčijih. Istovremeno će se kroz druge aktivnosti koje budu provodile sve javne ustanove na području općine Žepče propagirati poštivanje ljudskih prava, zaštita djece i mladih, kao i prava žena.

- Akcijskim planom za 2016. godinu, Općina Žepče je s Misijom OESS-a usuglasila nekoliko projekata, od čega se ovaj izdvaja kao jedan od manjih, ali izuzetno bitnih - kazao je Ilija Barešić, pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti.

Predsjedatelj Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović izrazio je svoje zadovoljstvo ovim činom naglašavajući da će se tako građanima približiti demokracija i pravo na život kroz literaturu i književnost. Prema riječima koordinatora projekta Dauta Bajramovića, Općina Žepče prva je koja je donijela odluku o uspostavi knjižnog kutka posvećenog demokraciji i ljudskim pravima te izrazio nadu da će i drugi prepoznati važnost ovakvih akcija u lokalnim sredinama. Ravnateljica JU Opća biblioteka Žepče Sabina Maličbegović kazala je kako je donacija knjiga stigla i od izdavača “University press” iz Sarajeva, koji je dio literature donirao od sebe, a također i obećao da će animirati sve nevladine organizacije u Sarajevu da dostave literaturu iz svih sfera ljudskih prava. 


Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?