TERORISTIČKI NAPAD U BEČU

PRVE FOTOGRAFIJE TERORISTA! OGLASIO SE I SEBASTIAN KURZ

BEČ TERORIZAM
03.11.2020.
u 00:14

Na ulicama Beča trenutno vlada potpuni kaos. Scene su zastrašujuće. Navodi se da je sedam ubijenih i više ozlijeđenih. Vojska je na ulicama.

Nekoliko napadača je, navodno, uhićeno, ali teroristički napad još traje jer su neki od njih u bijegu.

Oglasio se i austrijski premijer Sebastian Kurz.

"Trenutno prolazimo kroz teška vremena u našoj republici. Zahvaljujem se svim hitnim službama koje riskiraju svoje živote zbog naše sigurnosti, posebno danas. Naša policija će poduzeti odlučnu akciju protiv počinitelja ovog groznog terorističkog napada", poručio je.

On je kazao kako mu je drago da su policajci već uspjeli eliminirati jednog počinitelja.

"Nikada nećemo dopustiti da nas zastraši terorizam i borit ćemo se protiv svih napada, odlučno svim sredstvima. Kako bi se policija mogla u potpunosti koncentrirati na borbu protiv terorizma, Vlada Austrije je odlučila da će oružane snage preuzeti na sebe zaštitu imovine", dodao je.

Svim Austrijancima je poručio da cijela zemlja razmišlja o žrtvama, ozlijeđenima i njihovim obiteljima.

"Izražavam im najdublju sućut. Zahvaljujemo liderima Europske unije i našim međunarodnim partnerima na saosjećanju i izrazima solidarnosti", rekao je Kurz.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?