Kiseljak

Prva sjednica OV u 2016. u znaku je potpore razvoju gospodarstva

29.01.2016.
u 07:00

Sva potrebna dokumentacija za izgradnju Poslovne zone “Dugo polje” u naselju Brestovsko je završena. Odlukom o osnivanju poslovne zone, koju je na prvoj ovogodišnjoj sjednici donijelo Općinsko vijeće Kiseljak, kompletirana su sva potrebna administrativna odobrenja. Poslovna zona “Dugo polje” odavno je dio prostornog plana općine Kiseljak. Donošenjem odluke o osnivanju poslovne zone stvoreni su uvjeti za njezin brži razvitak jer su investitorima koji su počeli ili planiraju gradnju na ovom području otvorene mogućnosti prijave za sredstva iz različitih fondova, istaknuto je na sjednici Općinskog vijeća Kiseljak.

U cilju predstavljanja mogućnosti PZ “Dugo polje”, mjerodavne općinske službe rade na pripremi predstavljanja potencijala ulaganja u poslovnu zonu, kao i cjelokupno područje općine Kiseljak. Među prvim investitorima u PZ “Dugo polje” je Općina Kiseljak. Vlastitim, kao i sredstvima Fonda za održivi razvitak OdRaz, Općina je nedavno uspješno završila projekt izgradnje hladnjače za otkup jagodičastog i bobičastog voća kapaciteta 100 tona. Za projekt hladnjače vrijedan 450 tisuća KM 60 posto sredstava osigurano je iz općinskog proračuna, dok je ostatak sredstava osiguran iz Federalne fondacije OdRaz.

Odlukom Općinskoga vijeća, hladnjača se daje u zakup. Korisnici će se odabrati na javnom natječaju. Početna cijena mjesečnog zakupa utvrđena je u iznosu od tisuću KM. Uz niz odluka iz oblasti komunalnih djelatnosti, OV Kiseljak odlučilo je odreći se jedne od svojih naknada u korist uređenja javnih površina Kiseljaka. Odlukom čelnika općine Kiseljak, 4640 KM dobivenih od naknada za korištenje šuma u državnom vlasništvu bit će iskorišteno za nabavu sadnica za uređenje gradskih ulica. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije