Prva modna kuća u BiH ugašena: Propast krenula sa smrću njenog osnivača

06.12.2023.
u 07:17

Okružni privredni sud u Banja Luci zaključio je stečajni postupak nad modnom kućom "Carmen-line" u stečaju jer ovo poduzeće ne raspolaže nikakvom imovinom.

Stečajni upravnik poduzeća je istakao da "Carmen line" ne posjeduje nikakve nepokretnosti, da nisu vlasnici registriranih vozila, te da su im obaveze veće od imovine, objavio je Capital.

Na osnovu toga je predložio sudu da zaključi stečajni postupak s obzirom na to da ne postoji mogućnost unovčenja imovine, budući da nema stečajne mase.

Potraživanja u ovom stečajnom postupku prijavili su Uprava za neizravno oporezivanje (UIO) BiH i to u iznosu od 4.627 KM, te Grad Trebinje oko 433 marke.

Podsjetimo, stečaj u prvoj modnoj kući "Carmen-line" otvoren je u rujnu ove godine.

Capital je ranije objavio da je Sud temeljem uvida u priloženu dokumentaciju utvrdio da je ovo poduzeće platežno nesposobno, čime su ispunjeni uvjeti za pokretanje prethodnog postupka za otvaranje stečaja.

Inače, propast ove modne kuće krenula je sa smrću njenog osnivača Zorislava Stojića.  

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije