Odlazeća Vlada FBiH završava mandat kako je i počela -neustavno
Povratak na članak

Protuustavan rad Vlade ignoriranjem odluka predsjednika

Nova vlast FBiH morat će osporiti sve odluke nelegalne i nelegitimne Vlade

Komentari 5

PA
pacijent
20:09 26.02.2015.

bravo cavara nedaj da nas bosnjaci vise varaju bori se za sve sto mozes uzeti i pomozite konacno hrvatskom narodu

VL
BR
brodarevac
12:30 25.02.2015.

Dok se nova vlada ne uspostavi stara vlada vlada. To što HDZ na osnovu ranijeg popisa i ovog novog čiji se rezultati očekuju pokušava da ucjenjuje. Vidjeće se u maju da HDZ treba da ima apsulutnu vlast najmanje 8 ministarskih fotelja i dodatna dva srpska jer mu prijateljstvo sa SNSDom daje legitimitet da predstavlja taj narod i još zahtjeva hrvatski program čiju pretplatu bi trebao da plaća većinski narod zatim .... Izgleda Čavara da će tebi ova stara vlada da ispira mozak još dugo samo vi tražite što vam Dodo kaže pa ćete i dobiti.

VL
NV
Nijaz vukovije
10:08 26.02.2015.

Konstutivnost borba za fotelje (po onoj narodnoj "ko hoće veće ispadne iz vreće), Tako ti je to moj Čavara. Zaboravio si da zakon treba poštivati i primjenjivati, bez obzira da li ti odgovara ili ne. U ovom slučaju kad sisi na čelu izvršne vlasti, sve da bude po tvom. Pošto su u BiH prepisivačke škole, dobro je samo to što se progleda onda kada su nekome prava uskraćena. Zaboravlja Čavara da je ista ta prava uskratio običnim ljudima, koji su zaslužili odavno da imaju pravu vlast, koja će raditi u interesu svih građana a ne samo za svoj groš. U nedogled vode se jalovi razgovori oko formiranja vlasti, najjače oružje je trgovina za fotelje. Pod plaštom demokratičnosti, zaštite takozvanog nacionalnog bića, vodi se rovovska borba za nekoliko HDZ-ovaca, koji moraju po cijenu da se vlast ne konstruiše i cijelu godinu u FBiH da se uhljebe u udobnu fotelju. Cijena je nebitna samo cilj da se ostvari. Mislim da i vrapci znaju na grani da su građani po kozna koji put na isti način, napravljeni budalama, izgrani i prevareni. Skretati sa prave teme i ponašati se kao opzicija, prebacivati krivicu na drugog je više od obične drskosti. Gospodine Čavara ključ neuspjeha ne leži u tehničkoj vladi nego upravo u vama koji zbog vlastitih interesa prodajete sve. Od takvih političara samo naivni mogli su očekivati više. Neka vam je sa srećom.

VL
CO
cope
15:57 26.02.2015.

U ovom slucaju Cavara krsi ustav i treba da odgovara jer je pod zakletvom.I treba da shvati da je velika razlika u doceku i velicanju ratnog zlocinca od predsjedavanja Federacijom.A gledajuci i slusajuci Cavaru on je samo izabran da lajee umjesto njegovog stranackog sefa,jer zna najbolje da laje.

VL
KU
kukuriku1861
10:20 26.02.2015.

Čini mi se da predsjednik FBiH imenuje Vladu, potpisuje već donesene zakone u parlamentu i vrši pomilovanja osuđenih osoba, te predstavlja FBiH. Operativne nadležnosti iz segmenta rada Vlade - nema. Nema se potrebe predsjednik FBiH ponašati kao neurozni adolescent. Trebaeba biti dostojan funkcije i biti gospodin.....

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.