škole

Protokol o postupanju u slučaju nasilja

06.03.2017.
u 10:00

U Hercegbosanskoj županiji je u zgradi Vlade potpisan međuinstitucijski protokol o postupanju u slučaju nasilja u školama Hercegbosanske županije.

Protokol je nastavak sustavnoga bavljenja problemima nasilja u školama županije koji je uslijedio nakon usvajanja protokola o postupanju u slučaju nasilja u školama u Hercegbosanskoj županiji koji su u prethodnom razdoblju izradili i provodili Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije uz potporu Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini.

Glavna novina u potpisanom međuinstitucijskome protokolu je uvođenje multidisciplinarnog rada i koordiniranog djelovanja institucija s ciljem postizanja veće učinkovitosti u prevenciji, pomoći, zaštiti i postupanju u slučajevima nasilja u školama u Hercegbosanskoj županiji.

Provedba aktivnosti za sprečavanje nasilja u obrazovnom sustavu Hercegbosanske županije predviđa žurno uspostavljanje suradnje između odgojno-obrazovnih ustanova, centara za socijalni rad, policije, zdravstvenih ustanova, pravosudnih institucija te jedinica lokalne samouprave, a sve s ciljem pružanja potrebne potpore, prije svega djetetu, ali i onima koji se o djetetu brinu.

Ovim sporazumom, međuinstitucijskim protokolom o postupanju u slučaju nasilja u školama Hercegbosanske županije, obvezuje se formiranje koordinacijskog tijela koje će izravno nadgledati provedbu protokola o postupanju u slučaju nasilja u školama, izrađivati godišnje izvješće o nasilju i predstavljati ga na sjednici Vlade Hercegbosanske županije.

Stoga su sporazum potpisali ministrica pravosuđa i uprave Mirjana Stojsavljević-Petraković, ministar znanosti, prosvjete, kulture i sporta Petar Galić, ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Dragoslav Topić i ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević.

Naknadno će ovaj sporazum potpisati i ravnatelji centara za socijalni rad Livno, Glamoč, Kupres i Tomislavgrad, općinske službe za opću upravu, društvene djelatnosti i socijalnu zaštitu Drvar i Bosansko Grahovo te ravnatelji domova zdravlja Livna, Tomislavgrada, Glamoča, Kupresa i Drvara. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?