travnik

Prosvjedna šetnja demobiliziranih branitelja u Travniku

prosvjedi
FENA
19.05.2016.
u 13:19

 Nekoliko stotina demobilizranih branitelja sudjeluje danas u prosvjednoj štenji u Travniku, iskazujući nezadovoljstvo zbog situacije u kojoj se nalaze.

- Tu smo da pokažemo sav naš jad i čemer. Branili smo ovu državu i borili se za nju, a sada nas gaze - kazao je predsjednik Organizacije demobiliziranih branitelja općine Travnik Almir Tucaković.

 Kako je kazao, branitelji su nezadovoljni jer Općina Travnik nije implementirala zakone koji su na nju preneseni sa županijske razine, a to je, među ostalim, Zakon o dopunskim pravima branitelja.

 - Nitko od ovih ljudi nije dobio ništa. Nismo nikakva stranačka organizacija i samo se borimo za svoja prava - kazao je Tucaković.

 Prosvjednici traže da se, među ostalim, u Federaciji BiH prihvati rezolucija kojom bi se nezaposlenim braniteljima osigurala mjesečna naknada, koja ne može biti niža od 326 KM.

 Traže, također, formiranje jedinstvene organizacije branitelja, a do tada da se proglasi moratorij na financiranje braniteljskih udruga.

 Prosvjedna šetnja u Travniku organizirana je u znak potpore prosvjedima branitelja ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije