BANJA LUKA

Proslavu "Dana RS-a" osiguravat će 1.000 pripadnika MUPRS-a

policija rs
08.01.2017.
u 15:09

Na sigurnosnim mjerama obilježavanja "Dana RS-a", 9.siječnja, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, bit će angažirano više od 1.000 pripadnika ministarstva unutarnjih poslova RS-a, potvrdio je danas entitetski ministar Dragan Lukač.

Osiguravat će, između ostalog, paradu „25 godina RS-a“, koja će biti održana na glavnom banjolučkom trgu - Trgu Krajine, a u kojoj će biti i svečani defile pripadnika MUPRS-a.

Lukač je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao kako smatra da je to dovoljan broj policajaca da sve manifestacije 9. siječnja prođu bez problema.

-Pozivam sve građane RS-a da dođu u Banju Luku i da zajedno u miru i dostojanstveno proslavimo ovaj veliki praznik, rekao je Lukač, nakon što je danas položio vijence u okviru obilježavanja „Dana RS-a“.

Na zahtjev stožera akcije „Dan Republike 2017“, Ministarstva unutarnjih poslova RS-a, čiji je zadatak da osigura nesmetano održavanje proslave 9. siječnja, gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić donio je odluku o privremenoj zabrani rada poslovnih prostora, ugostiteljskih objekata i točenja alkoholnih pića, na području dijela grada Banje Luke gdje će biti održana parada te prema dvorani „Borik“ gdje je najavljena svečana akademija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije