široki Brijeg

Proslavljen 50. rođendan ugostiteljskog objekta na izvoru Lištice, restoran “Vrelo Borak” u novom ruhu

30.03.2016.
u 07:00

Restoran “Borak” već pola stoljeća poznat je kao mjesto gdje su Širokobriježani dolazili sa svojim gostima, obilježavali posebne životne trenutke, priređivali poslovne ručkove, slavili rođendane, krstitke, priređivali svadbena veselja

Jučer je upriličeno svečano otvorenje obnovljenog restorana “Vrelo Borak”, nadomak izvora rijeke Lištice, i ujedno proslavljen 50. rođendan ovog popularnog ugostiteljskog objekta. Obnovljeni restoran otvorio je širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević, a blagoslovio fra Ivan Marić. Program je vodio Mario Marušić, dok je brojne goste zabavljao Ivo Jurić.

Bogata tradicija

Restoran “Borak” već pola stoljeća poznat je kao mjesto gdje su Širokobriježani dolazili sa svojim gostima, obilježavali posebne životne trenutke, priređivali poslovne ručkove, slavili rođendane, krstitke, priređivali svadbena veselja. Uz “Borak” su, kroz pet desetljeća bogate tradicije, vezane i brojne anegdote, snimanja filmova, koncerti... Dolazili su tu brojni uglednici, poznate javne osobe. Iz male kućice, svratišta 1966. godine, iznikao je jedan od najpoznatijih ugostiteljskih objekata u Hercegovini. Prešao je preko mosta na rijeci Lištici, proživljavao sudbine svoga Širokog Brijega, a jučer je zasjao novim sjajem. Restoran je obnovljen u skladu s najvišim ugostiteljskim standardima i tako učvrstio poziciju perjanice hercegovačkog ugostiteljstva. Očuvan je sklad prirode s objektom, zadržani su tradicijski arhitektonski elementi s ognjištem u srcu restorana, a s 80-ak komfornih mjesta prostire se pogled na živopisni krajolik uz rijeku Lišticu. Tu se nalazi i oko 250 sjedećih mjesta na otvorenom, dječje igralište, šetalište…

Obnovljeni restoran

Željko Perko Peka, “alfa i omega” restorana “Vrelo Borak”, ističe kako su obogaćeni jelovnik i vinska karta obnovljenog restorana. Brojni nazočni na ovoj svečanosti slažu se kako Širokobriježani još nisu dovoljno svjesni egzotike Borka te da treba raditi na valorizaciji tog pravog Božjeg dara. No, svi koji prvi put dođu ovdje ne mogu se načuditi ljepoti prirode nadomak grada Širokog Brijega. S preuređenim restoranom Borak je još ljepši, umiveniji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije