misno slavlje

Proslava patrona župe Busovača sv. Ante Padovanskog

misa
13.06.2016.
u 14:53

U povodu obilježavanja patrona župe Busovača sv. Ante Padovanskog, u dvorištu župne crkve održano je središnje misno slavlje koje je predvodio fra Josip Jozić, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

U svojoj propovijedi, istaknuo je da danas slavimo sveca za koji nas veže tradicija naše zemlje, određeni zavjet i sam životni put.

„Osim tradicije, kojoj svjedoče mnoga mjesta i crkve posvećene sv. Anti, veže nas i određeni zavjet osobne naravi i iskustvo da je čovjeku bilo pomognuto zagovorom sv. Ante. Mnogi su danas došli zbog onoga što tek slijedi u budućnosti. Život sveca kojeg danas slavimo je bio kratak i ne tako jednostavan. Štaviše, može se porediti s našim životima koji nose određenu patnju.“, istaknuo je fra Jozić.

Među mnogobrojnim hodočasnicima, središnjem misnom slavlju nazočili su i dopredsjednik HDZ BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB i ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB Nikola Grubešić, ministri u Vladi ŽSB: Katica Čerkez i Zoran Marković, predsjedatelj Sabora ŽSB Josip Kvasina, načelnik općine Kreševo Radoje Vidović , predsjednica OO HDZ BiH Busovača i predsjedateljica Općinskog vijeća Busovača Mirjana Plavčić, zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto, predsjednik UDVDR HVO HB ŽSB Drago Smoljo, predsjednica OO ZŽ HDZ BiH KKK Busovača Ankica Komšić, predsjednik OO Mladeži HDZ BiH Busovača Josip Mravak, te članovi OO HDZ BiH Busovača, OO Mladeži HDZ BiH Busovača i članice OO ZŽ HDZ BiH KKK Busovača.

Župnik fra Dominko Batinić zahvalio je hodočasnicima i dužnosnicima svih razina vlasti na dolasku i sudjelovanju u središnjem misnom slavlju te im poželio ugodan boravak u Busovači.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?