Vir kod Posušja

Proslava Dana domovinske zahvalnosti

04.08.2016.
u 10:00

Posuški Vir mjesto je gdje se na dostojan način svake godine obilježava Dan domovinske zahvalnosti. Tako će biti i ove, a Organizacijski odbor Mjesne zajednice Vir najavljuje program koji započinje večeras.

Misa za branitelje

Sveta misa zadušnica za sve poginule i nestale hrvatske branitelje služit će se u kapelici Isusova uskrsnuća na groblju u Viru (18.30 sati). Potom slijedi otkrivanje spomen-biste Franice Dall’era u 19 sati, čije ime nosi osnovna škola u Viru.

U 19.30 sati najavljena je tribina “Domovini vjerni, u vjeri postojani”. Sudionici tribine su fra Miljenko Stojić, vicepostualor Postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće” i Željko Raguž, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini.

Sutra, 5. kolovoza, u 13.30 sati bit će upriličeno polaganje vijenaca kod spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Viru, a u 15 sati zakazano je svečano otvorenje proslave Dana domovinske zahvalnosti. Potom slijedi tradicionalni sportsko-zabavni program s nastupima folklornih skupina, gangaša i guslara.

Uslijedit će i natjecanje u sportskim disciplinama: bacanje kamena s ramena, skok udalj s mjesta i utrka na 400 metara, ističu u Odboru za proslavu tog značajnog datuma hrvatske povijesti.

Virska korida

Organizatori proslave Dana domovinske zahvalnosti u Viru posebno ističu borbe bikova koje će se održati u dvije kategorije: prva kategorija su bikovi teži od 850 kg, a druga lakši od 850 kg. U ovom dijelu najavljen je i bogat fond nagrada.

Tako će pobjednik u prvoj kategoriji osvojiti 3000 KM, a drugoplasirani 1500 KM, dok će najbolje plasirani u drugoj kategoriji osvojiti novčanu nagradu u iznosu 2000 KM, a drugoplasirani novčanu nagradu od 1000 KM. Bikijade su u Viru stare tradicije i čuvaju se od zaborava u svim prigodama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?