samo u BiH

Prosidba na zabavi pogrebnog poduzeća

AD
25.01.2017.
u 10:30

Ljubav Zeničanke Dajane Mijatović, zaposlenice privatnog poduzeća za cvjećarsko-pogrebne usluge Neven iz Zenice i deminera Miljana Džide sa Pala oduševila je one koji ih poznaju. Prosidba je pala ni manje ni više nego na rođendanskoj zabavi pogrebnog poduzeća, prenosi Pogled.ba

U jednom trenutku glazba je prestala, a domaćin Dobrica Tatić pozvao zaposlenice do podijuma. Miljan je kleknuo pred Dajanu i zaprosio je. Pristala je i pao je poljubac, a poslije toga i ples. Naravno, sve to pratile su i suze radosnice, ali i smiješak na licima kolega sa posla, prijatelja, kao i partnera poduzeća. Neven koji su došli iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine do restorana Tapas da čestitaju i raduju se sa Dobricom i njegovim zaposlenicima zbog 15 godina uspješnog rada Nevena. Među njima je bila i ekipa Oslobođenja koje surađuje godinama s ovim poduzećem.

Dvoje mladih u brak bi trebali uploviti u kolovozu. Vjenčanje, kako su planirali, bit će na Palama, a nastavit će zajednički život u Zenici. Našli su i stan.

- Našu zaposlenicu Dajanu njen dečko je odlučio zaprositi na našoj zabavi, da joj taj dan ostane u sjećanju. Rekao mi je ranije za to, a ja sam mu pomogao tako što sam prekinuo program i pozvao sve da dođu do bine. Izraz njenog lica najbolje pokazuje koliko se iznenadila. Nije mogla ni naslutiti nešto takvo. Ispalo je zaista simpatično, kazao je Dobrica Tatić.

Miljan i Dajana, ispričao nam je, upoznali su se u Zenici prije nekoliko mjeseci. Miljan je deminirao teren koji je bio kontaminiran “zvončićima” iz kasetnih bombi bačenih iz aviona na početku rata na širem području Smetova kod Zenice. Dolazio je u crkvu i zagledao se u jednu djevojku koja mu je, eto, postala vjerenica prije nekoliko dana.
Neven je počeo raditi u siječnju 2002. godine. Radi se o privatnom poduzeću za cvjećarsko-pogrebne usluge iz Zenice sa sjedištem u Ulici Travnička cesta 4, kod crkve Rođenja Presvete Bogorodice - Srpske pravoslavne crkve.

- Radimo pogrebni program za sve konfesije. Naravno, po želji onoga kome je potrebna takva usluga. Pored toga, imamo cvjećarski program, aranžiranje cvijeća, cvjetni aranžmani, prodaja cvjećarskih artikala, svijeća, programe za svadbe... Kada su u pitanju vjenčanja, pravimo sve što treba. Imamo trenutno šest zaposlenih i sezonski angažiramo ljude po potrebi posla, a to bude obično četiri-pet osoba, rekao je Dobrica Tatić.
Za ovih 15 godina, objasnio je Tatić, samo su dvije-tri prve godine rada bile teške. Poslije je sve išlo uzlaznom putanjom. Svake godine su poslovali pozitivno i zadovoljni su. Ustvrdio je da zaključno sa 31. prosincom ne duguju ni pfeninga ni svojim uposlenicima, niti saradnicima, niti državi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije