vlada zhž

Proračunskim korisnicima u ZHŽ-u plaće rastu za 5 posto

ilustracija
30.09.2021.
u 17:08

Proračunskim korisnicima u Županiji Zapadnohercegovačkoj još će se samo plaća za rujan obračunati po dosadašnjoj osnovici, već ona za listopad bit će uvećana za pet posto, odlučeno je na sjednici Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Na ovoj sjednici Vlada je na prijedlog Ministarstva financija Županije Zapadnohercegovačke donijela Odluku o utvrđivanju osnovice za izračun bruto plaće izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u institucijama vlasti u ŽZH, državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe, zaposlenika u školama koji su korisnici Proračuna ŽZH i ostalih zaposlenika korisnika Proračuna Županiej Zapadnohercegovačke.

Odluka se, kako je na samoj sjednici Vlade ŽZH naveo njen predlagatelj dopredsjednik Vlade i ministar financija Toni Kraljević, primjenjuje od 1. listopada. Inače, ovo je treće povećanje plaća proračunskim korisnicima u Županiji Zapadnohercegovačkoj u posljednje četiri godine. Podsjetimo 2017. godine plaće su proračunskim korisnicima u ovoj županiji uvećanje za 5,5 posto, a u rujnu 2019. za pet posto.

Na jučerašnjoj sjednici Vlada ŽZH je između ostaloga dala suglasnost na Prijedlog Uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o obujmu, uvjetima i načinu ostvarivanja prava osiguranih osoba na korištenje ortopedskih i drugih pomagala koja se odobravaju osiguranim osobama u Županiji Zapadnohercegovačkoj, Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke, Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, kao i Prijedlog Odluke o zaštiti izvorišta vode za piće „VRIOŠTICA“

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?