Ljubuški

Proračun za 2016. od 9,993.000 KM

novac
22.12.2015.
u 07:00

S 31. sjednicom, na čijem je dnevnom redu bilo 10 točaka, Općinsko vijeće Ljubuškoga zaključilo rad u 2015. godini

Samo 20 minuta trebalo je vijećnicima OV-a Ljubuški da odrade svoju 31. sjednicu, posljednju u ovoj godini. Na dnevnom redu bilo je 10 točaka i ni na jednoj se nisu duže zadržali, sve je prošlo glatko, bez polemika, suprotstavljanja, uvjeravanja. Čak ni na aktualnom satu nije postavljeno ni jedno pitanje, primjedba, zahtjev načelniku ili nekomu drugom. Uvriježila se praksa da se uoči božićnih i novogodišnjih blagdana sjednica održi i završi u miru i nakon nje ode na zajednički svečani ručak.

Međutim, nije zasjedanje bilo "bezbojno" i manje važno kako bi se na prvi pogled moglo zaključiti. Vijećnici su usvojili jedan od najvažnijih općinskih dokumenata, a riječ je o odluci o proračunu općine Ljubuški za 2016. godinu. Predsjednik OV-a Tihomir Kvesić je rekao da je provedena javna rasprava i ostavljen rok za dostavu amandmana ili prijedloga koje bi se uvrstilo u proračun i napomenuo da su došla četiri prijedloga od četiriju ljubuških udruga vezanih uz Domovinski rat.

- Svi ovi zahtjevi, ako budu ispunjavali kriterije, bit će uvršteni i naslonit će se na općinski proračun, odnosno mogu računati na pomoć u svome funkcioniranju - obrazložio je općinski načelnik Nevenko Barbarić službeni stav o tim prijedlozima. Vijećnici su jednoglasno usvojili proračun za 2016. godinu koji je planiran u iznosu od 9,993.000 konvertibilnih maraka, a potom i odluku o njegovu izvršenju.

Usvojena je i odluka o utvrđivanju prava vlasništva u korist Općine na stanu površine 33 m2 koji se nalazi iznad Zemljoradničke zadruge, zatim zaključak o prodaji stana-garsonijere u Zrinjsko-frankopanskoj ulici, površine 15,56 m2, u vlasništvu Općine, čija je procijenjena vrijednost 9700 KM, i zaključak o kupnji poslovnog objekta od Kate Bebek u Vitini, površine 29 m2, koji je procijenjen na 15.000 maraka, s ciljem uređenja trga. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije