DIRLJIVO

Pronašli način da štićenici doma za starije pošalju poruke ohrabrenja u vrijeme karantene

30.03.2020.
u 11:45

Njihove obitelji više ih ne mogu posjećivati zbog koronavirusa, ali našli su način za komunikacijom.

Štićenici u domu za starije Bentley Manor iz Ceshiera u Engleskoj pronašli su način kako svojim obiteljima i bližnjima javiti da su dobro dok su u izolaciji zbog koronavirusa- šalju im videe i fotografije s riječima ohrabrenja i podrške, prenosi metro.co.uk.

Osoblje u domu za starije pokušava održati pozitivno raspoloženje i ohrabriti svoje štićenika tako što dijele njihove poruke s vanjskim svijetom. Voditeljica doma Gemma Vaughn osmislila je ovu ideju nakon što je njihov dom ušao u karantenu kako bi se smanjio rizik ulaska koronavirusa i zaraze starijih ljudi, ali je svejedno htjela da njihove obitelji dobivaju obavijesti i informacije o njihovom stanju i zdravlju.

 

 

“Uvijek objavljujemo informacije na našoj Facebook stranici kako bi njihove obitelji bile obaviještene. U nedjelju su pisali poruke svojim bližnjima, a jučer smo im donijeli i iPade kako bi mogli vidjeti svoje obitelji. Jučer je naša objava postala viralna i ljudi su počeli komentirati da žele još više slika. Mi smo samo htjeli nastaviti komunikaciju jer bez nje bi naši štićenici bili u jako lošem stanju. Zbog njihove demencije, ne razumiju što se događa, ali su jako zabrinuti zbog virusa jer nikad nisu vidjeli ovako nešto”, rekla je vlasnica doma Andrea Fjodor.

 

 

Dom se brine o osamdeset štićenika preko pedeset godina koji uglavnom boluju od raznih bolesti, poput demencije, srčanih bolesti, dijabetesa i Parkinsonove. Zbog koronavirusa, moraju biti zaključani u domu, ali osoblje se brine za njihovo zdravlje te prati sve mjere opreza stručnjaka i liječnika. Andrea i drugim domovima za starije osobe savjetuje da održavaju komunikaciju s njihovim obiteljima jer je važno da znaju da su još uvijek voljeni i da imaju nekog tko brine o njima.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?