Davor Čordaš

Pronaći rješenja za konačnu provedbu Regionalnog stambenog programa

Davor Čordaš
13.01.2016.
u 11:27

 Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš razgovarao je sa šefom terenske kancelarije OSCE-a u Banja Luci Dmitrijem Lordanidijem o Regionalnom stambenom programu i problemima koji postoje u njegovoj realizaciji.

U okviru ovog projekta, odnosno potprojekta BH2, gdje je već izvršen odabir korisnika, veliki problem predstavljaju komplikovane i vremenski zahtjevne procedure dobijanja urbanističkih i građevinskih dozvola, o čemu je i bilo najviše riječi na sastanku, priopćeno je iz entitetskog resornog ministarstva.

Razgovarano je i o suradnji s lokalnim zajednicama koje su obuhvaćene ovim projektom, kojim bi se na nivou BiH riješilo stambeno pitanje za 5.400 obitelji. 

Zaključeno da se u što kraćem vremenskom roku zakaže sastanak, kojem bi pored predstavnika Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS i OSCE-a, prisustvovali i predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS s ciljem iznalaženja što kvalitetnijeg rješenja u vezi izdavanja urbanističkih i građevinskih dozvola, koje bi bilo prihvatljivo za sve strane koje sudjeluju u Regionalnom stambenom programu.

U pripremi konačnog rješenja aktivno će sudjelovati i predstavnici OSCE-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?