U Sveučilišnoj galeriji u Rodoču

Promovirana knjiga Vlade Majstorovića 'Upravljanje projektima'

Upravljanje projektima Vlado Majstorevic
Foto: Fena
1/6
30.03.2023.
u 19:45

Autor je kazao kako je njegova knjiga namijenjena novim naraštajima, studentima novog, digitalnog doba, a jednako i vodećim ljudima koji se bave sve složenijim projektnim poslovanjem u digitalnom okruženju

"Upravljanje projektima" naziv je knjige prof. dr. sc. Vlade Majstorovića koja je predstavljena u četvrtak u Sveučilišnoj galeriji u Rodoču.

Uz autora, o knjizi su govorili prof. dr. sc. Dragan Čović, prof. dr. sc. Božo Ćorić, prof. dr. sc. Brano Markić i prof. dr. sc. Nikša Jajac.

Autor je kazao kako je njegova knjiga namijenjena novim naraštajima, studentima novog, digitalnog doba, a jednako i vodećim ljudima koji se bave sve složenijim projektnim poslovanjem u digitalnom okruženju i svima onima koji imaju ikakva doticaja s projektima i upravljanjem projektima.

Naglasio je kako su kod načina upravljanja i vođenja projektima ostale tradicionalne metode koje se moraju dopunjavati novim znanjima u novom dobu.

- Digitalna transformacija je ta koja je na neki način promijenila veliki broj poslovnih modela, između ostalog i upravljanje projektima. Trebalo je dopuniti ta stara novim načinom razmišljanja, novim metodologijama, znanjima i novim vještinama. Nisu dovoljne samo tehničke vještine, međuljudske i konceptualne vještine, potrebne su dodatne vještine koje se odnose na razne vidove komuniciranja, ali jednako tako i lidersko promišljanje, inovativno, kreativno i svakodnevno osobno usavršavanje i napredovanje. Prema tome, nova znanja, novi pristupi za nove naraštaje, za novo doba - kazao je Majstorović u izjavi za novinare.

Po riječima Dragana Čovića, autor je u svoju knjigu ugradio sve ono što jesu osnove menadžmenta, pa i upravljanje projektima, u moderni svijet kojem danas pripadamo.

- U ovom knjizi ćemo naći tragove upravo onoga što su smjernice za budućnost. Dvije riječi, jedna je promjena, a druga kultura u tim promjenama, ono što do sada nisu bili pojmovi kojima smo se uopće bavili u menadžmentu, danas su osnova menadžmenta - ocijenio je Čović.

Nikša Jajac, redovni profesor na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu mišljenja je kako se radi o kapitalnom djelu, pogotovo kapitalnom za hrvatsko govorno područje, ističući aktuelnost djela spram svega onoga što postoji u opticaju. 

- Svi se drže temeljnih stvari, a malo je onih primjenjivih i aktuelnih tema i primjera, a time izuzetno obiluje knjiga kolege Majstorovića koja je pravo osvježenje u području upravljanja projektima. Imao sam čast dobiti knjigu malo prije ostalih i moram reći da sam je već uveo kao obaveznu literaturu na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije na kojem predajem i studenti su je jako dobro primili - naglasio je Jajac.

Izdavači knjige "Upravljanje projektima" su Sveučilište u Mostaru i Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije