Orašje

Promovirana 23 magistra prava, 34 diplomirana pravnika i 11 pravnika na Pravnome fakultetu mostarskoga Sveučilišta

24.04.2016.
u 09:00

U Centru studiranja u Orašju održana je svečanost dodjele diploma studentima Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u DC-u u Orašju. Promovirana su 23 magistra prava, 34 diplomirana pravnika i 11 pravnika koji su diplomu stekli na Pravnom fakultetu Centra studiranja u Orašju. Promocija je održana u prepunom amfiteatru Školskog centra fra Martina Nedića u nazočnosti brojnih uzvanika iz Posavske županije, predstavnika mostarskog Sveučilišta, rodbine i prijatelja diplomanata, piše Večernji list BiH.

S pomiješanim emocijama sreće, ponosa, radosti i suza diplomanti su poručili da su zahvalni svojim roditeljima, profesorima i cijeloj zajednici što im je omogućila da se obogate novim znanjem. Prije podjele diploma, prigodnim riječima diplomantima i svim prisutnim uzvanicima i gostima obratila se dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Vesna Kazazić, te istaknula da je Sveučilište u Mostaru nezamjenjiv generator razvoja gospodarstva, kulture, zdravstva, obrazovanja i umjetnosti i ono posvećuje dužnu pažnju kvaliteti znanja i razvoju tolerantne, otvorene, demokratske životne sredine i izgradnji otvorenog društva.

- Danas smo javnosti predstavili mladu snagu i moć i dali na znanje da imamo nove snage za gospodarske, društvene i kulturne reforme koje Bosnu i Hercegovinu mogu snažno voditi u društvo razvijenih. To su naši ljudi koji će raditi harmonizaciju bh. propisa s pravom Europske unije i koji će raditi u gospodarstvu, politici i slično. Sve ove mlade ljude treba prihvatiti i prigrliti, iskoristiti njihovo znanje kako bi doprinijeli da ova naša zemlja pođe pravim putem.

Prostor Posavine i Slavonije je kroz povijest nemilosrdno dijeljen između različitih država, ali je uvijek ostao povezan duhom življenja, vrlo sličnih običaja, jakih emocija i vrijednog čovjeka koji je stoljećima nastanjivao ovo područje, gdje se moćna i snažna rijeka Sava sljubljuje s ravnicom, poručila je, između ostalog, dekanica Vesna Kazazić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?