Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Promet trgovine na malo u BiH pao za 24,5 posto

Pad prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima od 23,6 posto, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima pad prometa iznosio 24,8 posto
02. lipnja 2020. u 11:39 0 komentara 29 prikaza
trgovina

Ukupan promet trgovine na malo u BiH u travnju ove godine, promatran u tekućim cijenama, zabilježio je pad od 24,4 posto u odnosu na ožujak ove godine.

Pad prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima (hranom, pićem i duhanskim proizvodima) od 23 posto, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima zabilježen pad prometa od 21,2 posto.

Promatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u travnju zabilježio je pad od 24,5 posto u odnosu na ožujak ove godine. Pad prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima od 23,6 posto, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima pad prometa iznosio 24,8 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Na godišnjoj razini, ukupan promet trgovine na malo u BiH, promatran u tekućim cijenama, u travnju ove godine zabilježio je pad od 33,5 posto u odnosu na isti mjesec lani. Promet prehrambenim proizvodima pao je za 20,5 posto, dok je promet neprehrambenim proizvodima pao za 32,8 posto u odnosu na travanj 2019.

Promatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo zabilježio je pad od 34,5 posto u odnosu na travanj 2019. godine. Promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 21,4 posto, a promet neprehrambenim proizvodima za 38,1 posto u odnosu na isti mjesec predhodne godine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.