Iskonstruirala priču

Prokockala 1500 maraka pa prijavila policiji da su je lopovi opljačkali

kladjenjepsi_nnn_bih_15082015
16.08.2015.
u 16:44

Uhićena je je svoj novac potrošila na utrku pasa

Kockanje u BiH od ranije je uzelo previše maha, a osim dobitaka na sreću, novac se pokušava dobiti i prijevarama. Ovog puta uhićena je djelatnica jedne kladionice E. Rizvo koja je svoj novac potrošila na utrku pasa. Naime, operativnim radom je utvrđeno da je E. Rizvo iz Sarajeva počinila kazneno djelo lažnog prijavljivanja i utaje novca.

Bijeg automobilom

A sve je počelo sat prije ponoći kada je osumnjičena nazvala policiju i panično prijavila da se u Ulici Zenički potok dogodila pljačka i da su je napale dvije nepoznate osobe koje su joj otele torbu s dnevnim utrškom koju je imala sa sobom. Policija je odmah izišla na mjesto događaja, a zaposlenica kladionice je nastavila sa svojom pričom. Ispričala je kako su joj drski razbojnici zaprijetili pištoljem, kako su bili agresivni i kako su tražili da im preda sav novac koji ima sa sobom, što je ova i učinila. Nakon što se to dogodilo, razbojnici su, prema njenoj izmišljenoj verziji priče pobjegli u nepoznatom pravcu. Žena je detaljno opisala i kako su muškarci pobjegli putničkim motornim automobilom marke Passat, crne boje i nepoznatih registracijskih oznaka. No, policajcima je cijela priča bila sumnjiva od početka s obzirom da nikakvih konkretnih tragova nije bilo. Operativnim radom i istragom policija je došla do saznanja da je zaposlenica Rizvo novac za koji je tvrdila da je ukraden potrošila tako što se kladila na utrke pasa. Na klađenje je potrošila 1500 maraka, a prijevara je otkrivena. O svemu je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu koji je naložio da se R. E. ispita o okolnostima izvršenih kaznenih djela iz članka 346 i 290 Kaznenog zakona Federacije BiH (lažno prijavljivanje i utaja), a službeno izvješće o počinjenim kaznenim djelima bit će dostavljen nadležnom tužiteljstvu.

Problem kockanja

Podsjetimo, BiH prema nekim procjenama zauzima prvo mjesto u Europi s najvećim brojem kladionica po broju stanovnika. Na prostoru BiH ima ih više od 2200. Ranija istraživanja su pokazala da čak pola milijuna građana BiH svakodnevno kocka, a ono što je posebno zabrinjavajuće je da kladionice i kockarnice niču u blizini škola. Stručnjaci upozoravaju na činjenicu da što je ekonomija nestabilnija, što je u BiH čest slučaj, potrošači se više nadaju da će za male uloge dobiti veliki novac i nakon nekog vremena kada vide da od toga nema ništa, krenu s većim ulaganjima i stvaraju ovisnost koja ih dovodi do patološkog kockanja, dugovanja, depresije i brojnih drugih problema.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?