Široki Brijeg

Projekt vrijedan 70.000 maraka povezuje dvije mjesne zajednice

18.11.2016.
u 09:00

Područje mjesne zajednice Kočerin, Široki Brijeg, sve više nalikuje urbanom. Tvornice, lijepe zgrade te infrastruktura upravo to potvrđuju. Ovih dana na tom području aktualna je rekonstrukcija prometnica. Tako se polaže završni sloj asfalta na području mjesne zajednice Kočerin. Zapravo, urađeni su rekonstrukcija i asfaltiranje mjesne ceste koja preko polja spaja dvije mjesne zajednice, Kočerin i Privalj. Kako u šali kažu mještani, to je prekogranična suradnja dviju mjesnih zajednica. Projekt sanacije ceste urađen je u suradnji mještana MZ Kočerin (naselja Pripolje, Gabrići i Gašpari), a poduprli su ga i Grad Široki Brijeg te Vlada ZHŽ-a. Kako smo doznali iz razgovora s mještanima i Josipom Kožulom, predsjednikom MZ Kočerin, dužina asfaltirane ceste iznosi 630 metara, dok je širina pet, a ukupna vrijednost ovog projekta iznosi oko 70.000 maraka. Da mještani misle dugoročno, pokazuje i podatak kako su prethodnih godina na ovoj dionici ceste urađene sve podzemne instalacije pa se može reći da je ovim radovima jedna cjelina zaokružena. Tako su ovim projektom stvoreni kvalitetni uvjeti za rad, ali i ostanak mještana na ovim prostorima.

- Kvalitetnom prometnicom između ovih dviju mjesnih zajednica osigurava se kvalitetan promet na spomenutim područjima, ali i bolji protok vozila ako kojim slučajem magistralna cesta M-6.1 u mjestu Kočerin bude u bilo kakvoj blokadi. Dakle, tu je sada obilaznica. Ovakvim pristupom i ulaganjem u lokalnu infrastrukturu stvaraju se preduvjeti za kvalitetniji život mještana i njihov ostanak u ruralnim područjima. Poboljšan je i pristup gospodarskim objektima, tvrdi predsjednik Kožul. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije