Orašje

Projekt pomoći osobama s poteškoćama

29.12.2016.
u 10:00

Zahvaljujući Fondu za profesionalnu rehabilitaciju FBiH realiziran je projekt pomoći osobama s tjelesnim i intelektualnim poteškoćama na prostoru općine Orašje. Dražen Mikić, tajnik Crvenog križa općine Orašje i odgovorna osoba u ovom projektu, nije skrivao oduševljenje uspješnim završetkom i realizacijom projekta, ističući kako je ovo najljepši božićni dar obitelji Pejičić i primjer kako treba pomoći onome tko je spreman za rad i nova poslovna iskušenja. Donacija je vrijedna oko 14.700 KM, od čega je isplaćeno 9800 KM, a nakon godinu dana rada korisnik će dobiti još 4800 KM stimulansa.

Pomoć šire zajednice

Marijan Pejičić iz Matića registrirao je obrt i od iduće godine ulazi u samostalnu djelatnost kojom želi osigurati primanja za sebe i svoju obitelj. Prije toga Marijan je četiri godine volontirao u Crvenom križu općine Orašje, a jednu godinu bio je i njihov zaposlenik. Pejičić je zahvalio svima koji su u njemu prepoznali veliku želju za poslom i razumjeli njegove probleme te napore da radom želi zaraditi za kruh i da ne mora čekati socijalnu pomoć društvene zajednice.

Život od vlastitoga rada

- Želim svojim radom i trudom zaraditi za normalan život i uvjeren sam da ću uspjeti. Registrirao sam obrt za održavanje i uređenje dvorišta, voćnjaka i drugih javnih površina, a vjerujem kako će preko zime biti poslova na čišćenju snijega. Ako me društvo prihvati, bit će posla za mene, a u slučaju većeg opsega, spreman sam i na zapošljavanje radnika po potrebi, s osmijehom na licu i pun samopouzdanja kazao je Marijan Pejičić. Puno čimbenika bilo je uključeno u ovaj projekt, preko CK općine Orašje, Ministarstva gospodarstva PŽ i tvrtke Poljocentar iz Brčkog koja se odrekla oko 500 maraka svoje zarade. - Rado smo se uključili u projekt pomoći invalidnim osobama i tražili smo način kako pomoći. Na koncu smo dopremili poručenu robu, odrekli se dijela svoje zarade i uz sve to, darovali jedan stroj djelatniku koji je tek pokrenuo tvrtku i kreće u novi posao. Drago nam je što ima ovakvih projekata koji će potaknuti mlade na pokretanje novih poslova i djelatnosti, kazao je Siniša Božić, direktor tvrtke Božić d.o.o. Brčko. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?