Infrastruktura

Projekt MOSLED u Poduzetničkoj zoni Dusine

Orašje
08.01.2016.
u 07:00

Počeli radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u Orašju

Početak 2016. godine općina Orašje obilježava značajnim projektom koji će dosta unaprijediti kvalitetu življenja u toj posavskoj općini.

Radi se o izgradnji sustava kanalizacijske mreže u toj posavskoj općini.

Riječ je o projektu na dijelu Poduzetničke zone “Dusine” u Orašju, koja bi trebala dati toliko potreban gospodarski impuls toj posavskoj općini i možda time zaustaviti odlazak prema Zapadu gotovo cijelih obitelji.
 

Projekt financira EU

- U okviru projekta “Održivi lokalno-ekonomski razvoj općine Orašje” (“Municipality of Orašje Sustainable Local Economic Development” - MOSLED) koji financira Europska unija započeli su pripremni građevinski radovi na izgradnji sustava kanalizacijske mreže u dužini od 2497 metara u “Poduzetničkoj zoni Dusine” Orašje.

Vrijednost ovih radova iznosi 396.364,20 konvertibilnih maraka, a njihovo okončanje predviđeno je za listopad ove godine 2016. godine.

Tijekom izvođenja radova provodit će se kontinuirani nadzor kako bi se osiguralo njihovo izvođenje u predviđenom roku te poštivanje svih domaćih i međunarodnih standarda zaštite okoliša, izjavio je Mato Mikić, voditelj projekta.
Izgradnjom sustava kanalizacijske mreže bit će u potpunosti završena komunalna infrastruktura u “Poduzetničkoj zoni Dusine” Orašje, čime bi ona postala još povoljnije poslovno okruženje za privlačenje domaćih i stranih investitora.

Također, napokon će biti riješen i dugogodišnji problem odvodnje otpadnih voda za 13 aktivnih tvrtki smještenih u Zoni, ističu u mladom i uspješnom projektnom timu, angažiranom uime općine Orašje kako bi izradom projekata kakav je “Održivi lokalno-ekonomski razvoj općine Orašje” prokrčila put Posavine prema europskim međunarodnim fondovima.
 

EU i Orašje partneri projekta

Projekt “Održivi lokalno-ekonomski razvoj općine Orašje” financira Europska unija kroz Program IPA 2011. u okviru potpore lokalnom ekonomskom razvoju u Bosni i Hercegovini.  

U provedbi projekta pored općine Orašje, koja je njegov nositelj, sudjeluju i partneri - Poduzetnički centar Pleternica i Udruga privatnih poduzetnika Orašje.

Ukupna vrijednost projekta je 461.265,93 eura, od čega Europska unija financira 391.885,93 eura (85 posto), a općina Orašje i partneri projekta “Održivi lokalno-ekonomski razvoj općine Orašje” sufinanciraju projekt sa 69.380 eura (15 posto).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?