Mostar, Čapljina, Ravno i Stolac

Projekt "Ćiro-put svjetske baštine": Uskoro bogatija turistička ponuda Hercegovine

26.05.2020.
u 21:03

Korisnici projekta, odnosno mikro, mala i srednja poduzeća, kako u turizmu, tako i u srodnim ekonomskim sektorima u ruralnim područjima i duž biciklističke staze Ćiro, povećat će svoju prodaju i otvoriti nova radna mjesta

Europska unija odobrila je 34 razvojna projekta kroz poziv EU4Business za BiH te je dodijeljeno ukupno 4,7 milijuna eura bespovratnih sredstava.

U sektoru kulturnog turizma odobren je projekt "Ćiro – put svjetske baštine" partnera Redaha, Grada Mostara, Čapljine, Ravnog i Stoca.

Lokacije na kojima će se implementirati projekt su Stolac, Ravno, Čapljina i Mostar, piše Indikator.ba. 

Projekt "Ćiro – put svjetske baštine" je nastavak nastojanja da se turistička ponuda Hercegovine, područja bogatog kulturnim, povijesnim i vjerskim naslijeđem, proširi autentičnim pričama i činjenicama.

Projektom se promovira kulturni turizam i turizam na otvorenom duž pruge starog kolosijeka koja je nekada povezivala tri države šire regije.

Projekt će kreirati turističku ponudu kojom se posjetiteljima predstavlja nekoliko povijesnih atrakcija a koja se uvezuje s autentičnom kuhinjom i aktivnostima na otvorenom.

Korisnici projekta, odnosno mikro, mala i srednja poduzeća, kako u turizmu, tako i u srodnim ekonomskim sektorima u ruralnim područjima i duž biciklističke staze Ćiro, povećat će svoju prodaju i otvoriti nova radna mjesta.

Projekt provodi Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu – REDAH, ukupna vrijednost projekta je 738.123,00 KM, dok su odobrena sredstva 590.300,00 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?