industrija BiH

Proizvođačke cijene u BiH više za 1,4 posto u odnosu na 2016.

29.08.2017.
u 10:32

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u srpnju niže su za 0,2 posto u odnosu na lipanj dok su više za 1,4 posto u odnosu na isti mjesec 2016. godine.

U srpnju, u usporedbi s prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu zabilježile su pad od 0,4 posto, a u odnosu na srpanj prošle godine niže su za 0,1 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH, javlja Srna. 

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u srpnju više su za 0,1 posto u odnosu na lipanj, a u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježile su rast od 3,9 posto. 

U srpbnju, u usporedbi s prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda su porasle u kapitalnim proizvodima za 0,1 posto, dok su opale u energiji za 0,8 posto, te intermedijarnim i trajnim proizvodima za po 0,1 posto. 

Proizvođačke cijene u srpnju ove, u odnosu na isti mjesec 2016. godine, više su u energiji za 0,4 posto, intermedijarnim proizvodima za 3,2 posto i netrajnim proizvodima za 0,6 posto, dok su opale u kapitalnim proizvodima za 0,9 posto, trajnim potrošačkim dobrima za 0,3 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije