Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Proglašeno 'upozorenje' za Sarajevsku županiju

27. studenoga 2020. u 19:45 0 komentara 158 prikaza
sarajevo promet

Usred pogoršanja kvalitete zraka Vlada Sarajevske županije je, na prijedlog Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, donijela odluku kojom je proglasila epizodu "Upozorenje" u zonama A, B, C i D Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Sarajevskoj županiji.

- Razlog donošenja ove odluke je prekoračenje praga upozorenja PM10 čestičnih materija u zraku (150 µg/m3) izmjerenih na automatskim stanicama Otoka, Ilidža i Ilijaš za prethodni dan, a zatim i činjenica da se u narednih 48 sati, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje stabilna vremenska situacija, koja pogoduje daljnjem akumuliranju zagađujućih materija u zraku - priopćeno je iz Službe za protokol i press KS-a.

Ovakva situacija se očekuje do nedjelje, kada se predviđa prestanak pojave temperaturne inverzije, ali uz zadržavanje oblačnog vremena i slabog vjetra.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.