gradonačelnik donio odluku

Proglašen prestanak stanja prirodne nesreće u Livnu

05.06.2023.
u 18:48

Prirodna nesreća bila je proglašena za naseljena mjesta Žabljak, Guber, Prolog, Lištani, Čelebić, Sajković, Prisap, Priluka, Kablići i Zastinje.

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Grada Livna, livanjski gradonačelnik Darko Čondrić donio je u ponedjeljak odluku kojom je proglasio prestanak stanja prirodne nesreće nastale zbog poplava uzrokovanih obilnim kišnim padalinama.

Prirodna nesreća bila je proglašena za naseljena mjesta Žabljak, Guber, Prolog, Lištani, Čelebić, Sajković, Prisap, Priluka, Kablići i Zastinje.

Naime, obilne padaline zahvatile su spomenuta područja u vremenskom razdoblju od 16. do 18. svibnja 2023. i prouzročila štetu na poljoprivrednim kulturama.

Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća Grada Livna u proteklom periodu je obavilo sve poslove koji su mu Uredbom o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća kao i Odlukom o osnivanju i imenovanju Povjerenstva te Pravilnikom o postupcima, uvjetima, kriterijima i prioritetima za saniranje šteta nastalih djelovanjem prirodnih i drugih nesreća na području grada Livna, stavljeni u nadležnost.

Također, radi provođenja mjera zaštite i spašavanja na ugroženom području, zadužene su bile sve gradske službe, javna poduzeća i ustanove da se stave na raspolaganje Stožeru civilne zaštite Grada Livna te su sukladno svojim ovlastima poduzimali potrebne mjere u cilju saniranja posljedica prouzročenih prirodnom nesrećom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije