Veliki iskorak Sveučilišta

Prof. dr. Tomislav Volarić izložio rad na svjetskoj konferenciji o umjetnoj inteligenciji u Tokiju

07.07.2023.
u 17:25

Tisuće radova je apliciralo za konferenciju, a samo je 21.11% radova u konačnici prihvaćeno

Novo veliko priznanje i iskorak Sveučilišta u Mostaru. Prof. dr. Tomislav Volarić izložio je rad na 24. Međunarodnoj konferenciji o primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju (AIED) koja se održava u Tokiju u Japanu. Prof. Volarić sa suradnicima objavio je rad o temi "Data augmentation with GAN to improve the prediction of at-risk students in a virtual learning environment" u okviru ovogodišnje teme konferencije "AI in Education for Sustainable Society".

Tisuće radova prijavilo se za konferenciju, a samo je 21,11% radova u konačnici prihvaćeno. Stručnjaci iz Japana, SAD-a i Europe s više od 200 radova razmatrali su kako umjetna inteligencija u obrazovanju može pomoći društvu da ispuni svoje potrebe za pružanjem inkluzivnog i pravednog kvalitetnog obrazovanja i promicanjem mogućnosti cjeloživotnog učenja za sve. Osim toga, razmatrali su kako umjetna inteligencija oblikuje i kako može oblikovati obrazovanje za sve sektore, kako unaprijediti znanost i inženjerstvo inteligentnih interaktivnih sustava učenja. Konferencija je obuhvatila širi koncept o tome kako nove istraživačke ideje mogu zadovoljiti praktične potrebe za izgradnjom učinkovitih inteligentnih ekosustava ljudske tehnologije koji podržavaju učenje.

O reputaciji i veličini konferencije govori podatak da Organizacijski odbor čini ukupno 46 sveučilišnih profesora i stručnjaka iz ovoga područja s pet kontinenata i iz 13 država. Radovi izloženi na konferenciji objavljeni su u publikaciji Springera, renomiranog svjetskog izdavača.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije