Vlada FBiH

Produženi mandati direktorima KPZ u Zenici, Mostaru, Busovači, Orašju, Sarajevu, Bihaću, Tuzli

07.07.2017.
u 14:45

Vlada FBiH je donijela Odluku o kriterijima za izbor i imenovanje članova Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje. Zakonom o organizaciji mirovinskog i invalidskog osiguranja propisano je da Upravni odbor, koji se sastoji od jedanaest članova, imenuje Vlada FBiH na prijedlog vlada županija (deset članova) i Udruženja umirovljenika u FBiH (jedan član). Vlada FBiH pozvala je vlade županija i udruženja umirovljenika u Federaciji BiH da pokrenu i provedu postupak nominiranja i predlaganja kandidata za imenovanje Upravnog odbora Federalnog zavoda za MIO. 

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je zaduženo da u koordinaciji s nositeljima aktivnosti objedini dostavljene prijedloge kandidata i dostavi Vladi Federacije BiH radi konačnog imenovanja.

Danas je donesena Odluka o raspisivanju javnog natječaja za izbor jednog člana Odbora državne službe za žalbe, utvrđen tekst natječaja i imenovana Komisija za izbor u sastavu Mirjana Vučić (predsjednik), Jasmin Gačević, Alen Taletović, Širaza Brka i Magdalena Baotić (članovi).

Vlada FBiH je dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru JP „Filmski centar Sarajevo“ d.o.o. za imenovanje Jasmina Durakovića na poziciju vršitelja dužnosti generalnog direktora ovog javnog poduzeća, na vremensko razdoblje do šest mjeseci.

Na prijedlog federalnog ministra pravde, Vlada FBiH danas je donijela Rješenje o produženju imenovanja, na vrijeme od najviše 30 dana počev od 1.7.2017. godine, direktora i zamjenika direktora kazneno-popravnih zavoda u Federaciji BiH, kojima je istekao mandat od četiri godine. Mandat je produžen direktoru KPZ u Zenici Hidajetu Jabandžiću i njegovom zamjeniku Ivici Dujmoviću, direktoru KPZ u Mostaru Romeu Zeleniki, direktoru KPZ u Busovači Marku Krišti i njegovom zamjeniku Senadu Hrvačiću, direktoru KPZ u Orašju Ivi Ivkiću i njegovom zamjeniku Emiru Kohniću, zamjeniku direktora KPZ u Sarajevu Vinku Božiću, zamjeniku direktora KPZ u Bihaću Vinku Paviću, direktoru KPZ u Tuzli Muzaferu Kariću i njegovom zamjeniku Ljubiši Vareškiću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije