Vijeće ministara BiH

Produžen rok sustava naplate RTV takse

vijece ministara
04.02.2016.
u 14:06

Ministarstvo prometa i komunikacija zaduženo je da hitno pripremi novi zakon kojim bi se omogućilo održivo financiranje javnih RTV sustava

Vijeće ministara BiH usvojilo je na današnjoj sjednici izmjene Zakona o javnom RTV servisu po kojima je rok trenutnog sustava naplate produžen do 30. lipnja 2016. godine.

Ministarstvo prometa i komunikacija zaduženo je da hitno pripremi novi zakon kojim bi se omogućilo održivo financiranje javnih RTV sustava.

Podsjećamo, sindikat BHRT-a jučer je u RTV domu u Sarajevu održao prosvjedno upozorenja na kojem je od vlasti zatraženo da bude produženo prikupljanje RTV takse putem telekom operatera do 30. lipnja, a da u međuvremenu bude pronađeno rješenje za stabilno financiranje BHRT-a.

BiH i Srbija unapređuju cestovni prijevoz 

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je danas također i Prijedlog sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i tereta te usvojilo Izvješće o vođenju pregovora radi usuglašavanja ovog sporazuma.

Zaključivanjem tog sporazuma unapređuje se cestovni prijevoz putnika i tereta, koji se obavlja kao javni prijevoz ili prijevoz za osobne potrebe između dviju država te u tranzitu preko njihovog teritorija, čime se intenzivira razvoj trgovinskih i ekonomskih odnosa BiH i Srbije.

Ministarstvo komunikacija i prometa dostavit će Prijedlog sporazuma s Izvješćem o vođenju pregovora Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar komunikacija i prometa, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?