Pendeš - Kačo:

Produktivna suradnja BiH i Slovačke

31.01.2018.
u 12:15

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš primila je danas veleposlanika Republike Slovačke u BiH Martina Kačoa s kojim je razgovarala o procesu ispunjenja uvjeta za aktivaciju Akcijskog plana za članstvo u NATO (MAP).

Razgovarano je i o predstojećim aktivnostima i pripremama Ministarstva obrane BiH za naredne aktivnosti i sastanke u tom pravcu, koji će biti održani u širem formatu kako bi Sjedištu NATO-a i članicama Saveza bio prezentiran napredak Bosne i Hercegovine u pogledu implementacije planiranih aktivnosti za ispunjenje preuzetih obveza i uvjeta postavljenih pred BiH od NATO saveza.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo sveukupnom, vrlo produktivnom suradnjom Bosne i Hercegovine i Republike Slovačke, pri čemu je Pendeš zahvalila na punoj podršci Veleposlanstva Republike Slovačke, kao kontakt veleposlanstva s NATO-om.

Pendeš je predstavila aktualne podatke i pokazatelje o napretku u procesu uknjižbe perspektivne vojne imovine, te izrazila očekivanje što skorijeg aktiviranja MAP-a za BiH.  

Veleposlanik Kačo je potvrdio opredjeljenje i izrazio spremnost da sa pozicije i u kapacitetu kontakt NATO veleposlanika za Bosnu i Hercegovinu nastavi podržavati reformski i euroatlantski put BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?