Internetski oglasi

Prodaju kombinezone SIPA-e

sipa konbinezon
29.11.2015.
u 07:00

Osim kombinezona koji se prodaju po cijeni od 100 KM, tu su i amblemi IFOR-a i SFOR-a po cijenama od 15 KM, kao i drugih institucija

Na internetskoj stranici olx.ba postavljeni su deseci oglasa kojima se prodaju najrazličitiji amblemi i obilježja bh. institucija, organa vlasti i sigurnosnih struktura, piše bh. novinska agencija Patria. U nekoliko oglasa čak se prodaju amblemi IFOR-a i SFOR-a po cijeni od 15 KM. U jednom oglasu prodaje se amblem Uprave za neizravno oporezivanje BiH, u drugom Sudske policije RS-a, treći nudi različite ambleme, dok je cijena po dogovoru. Isto tako, u ponudi je i taktički kombinezon SIPA-e po cijeni od 100 KM iako prodavač navodi da je samo za kolekcionare.

Iako su u ranijim oglasima u ponudi bili i amblemi FUP-a i OSA-e, sada se oni ne mogu pronaći, dok amblemi i kačketi SIPA-e mogu. S obzirom na stanje sigurnosti u BiH, zabrinjava činjenica da su se u slobodnoj prodaji našli ovi predmeti.

Znači li to u praksi da netko može kupiti kombinezon SIPA-e i napraviti kazneno djelo ili ući bilo gdje pod krinkom zaposlenika SIPA-e jer zašto bi netko provjeravao je li to zaista prava uniforma i je li ta osoba zaposlenik te agencije. Međutim, to nije jedino što se može kupiti na internetu. Mnogo više zabrinjava i činjenica da se na internetu sve češće nalaze oglasi gdje zainteresirani mogu kupiti i oružje. Jednim klikom miša na internetu možete kupiti Glock, Berettu, Walther, Taurus, Smith&Wesson, Steyr, revolver ili lovačku pušku. Cijene oružja na bh. internetskim oglasnicima variraju od 150 do nekoliko tisuća KM.

Trgovina oružja na ovakav način je u BiH zakonita, ali pod uvjetom da prodavač ima dokumentaciju za posjedovanje, kao i kupac. Kupac mora posjedovati odobrenje za nabavu oružja koje mora osam dana od dana nabave i registrirati kod nadležnog tijela.

Međutim, tu nastaje problem, jer samo u pojedinim slučajevima prodavači u oglasnicima napominju da oružje prodaju isključivo osobama koje posjeduju dozvolu za oružje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije