čitluk

Prodajnom izložbom obilježeni Dani kruha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
18.10.2016.
u 09:00

Polaznici Dječjeg vrtića Čitluk sa svojim odgajateljicama i roditeljima aktivno su se uključili u obilježavanje tradicionalne i korisne akcije Dani zahvalnosti za plodove zemlje, popularno zvane “Dani kruha 2016.”.

Plodovi jeseni

Kao i proteklih, i ove je godine u prostranom i lijepo ukrašenom predvorju čitlučkog Dječjeg vrtića upriličena prodajna izložba kruha, peciva, slastica i ostalih krušnih proizvoda te jesenskih plodova.

Na početku svečanosti obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, u Dječjem vrtiću Čitluk ravnateljica ovoga vrtića Zdenka Pehar pozdravila je roditelje, njihovu djecu i odgajateljice te im zahvalila što su se masovno odazvali i velikodušno uključili u obilježavanje Dana kruha, a potom su vrtićka djeca svoje roditelje pozdravila pjesmom i izvedbom prigodnoga igrokaza o blagoslovljenom kruhu koji život znači.

Doista je bilo dojmljivo vidjeti kakve su sve krušne proizvode, peciva, slastice i jesenje plodove za izložbu pripremila djeca čitlučkog Dječjeg vrtića uz pomoć svojih odgajateljica, roditelja i baka.

Svi su se doista trudili što ljepše proizvode od brašna pripremiti i predati za tu jedinstvenu prodajnu izložbu organiziranu u predvorju čitlučkoga Dječjeg vrtića. U ponudi na stolovima našlo se pravo obilje kruha, peciva, slastica, pa je svatko mogao odabrati nešto za sebe. Osim što se programom vrtića djeca uče o samom postupku proizvodnje i blagovanja kruha, tom prodajnom izložbom kod vrtićke djece razvija se ljubav prema kruhu kao izvoru životne i duhovne snage te ih se poučava kako se treba zahvaljivati Bogu na blagoslovljenim plodovima zemlje i ljudskoga rada, ali i to da ne zaborave one koji kruha nemaju.

Didaktički materijal

Budući da je izložba u Dječjem vrtiću bila prodajnoga karaktera, ponuđene vrste kruha, peciva, slastica i drugih proizvoda cijeloga su dana kupovali roditelji djece i ostali Čitlučani, a novac prikupljen od prodaje kruha, peciva i slastica iskoristit će se isključivo za nabavu sportske opreme i ostaloga didaktičkog materijala nužnog za odgojno-obrazovni rad u Dječjem vrtiću.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije