recept

Probajte napraviti rolat Karaka

gospodarski.hr
15.03.2021.
u 20:19

Biskvit:

✦5 jaja

✦100 g šećera

✦100 g čokolade za kuhanje

✦50 ml ulja

✦50 ml mlijeka

✦80 g oštrog brašna

✦½ praška za pecivo

✦1 bourbon vanilin šećer

Priprema: 

Žumanjke i šećer izraditi, dodati otoplje­nu i malo ohlađenu čokoladu, ulje i mlijeko, te braš­no s praškom za pecivo. Na kraju špatulom umiješa­ti čvrsto tučeni snijeg bjelanjaka s vanilin šećerom. Smijesu rasporediti u kalup dimenzije 40 x 34 cm, obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C, 15 – 20 minuta. Kratko ohladiti pa još toplo zamotati s papi­rom za pečenje u roladu i ostaviti da se ohladi, donosi gospodarski.hr

Krema:

✦400 ml vrhnja za šlag

✦400 g sira mascarpone

✦200 g bijele čokolade

✦200 g čokolade za kuhanje

Priprema: 

Izmiksati vrhnje za šlag. U drugoj posudi izmiksati mascarpone sobne temperature pa doda­vati žlicu po žlicu šlaga i lagano promiješati. Podeliti na dva dijela i u jedan dodati u mikrovalnoj pećnici otopljenu i malo ohlađenu bijelu čokoladu. Lagano promiješati, premazati odrolani biskvit i staviti ga u hladnjak da se krema malo stegne. Otopiti čokoladu za kuhanje, malo je ohladiti pa dodati u drugi dio kreme. Premazati po bijeloj kremi i zamotati u rola­du. Dobro ohladiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?