recept

Probajte napraviti "proljetni zalogaj", nećete se razočarati

08.04.2021.
u 07:36

Tijesto:
• 100 ml mlijeka
• pola kocke svježeg kvasca
• 250 g brašna
• 5 dag šećera
• 5 dag maslaca
• prstohvat soli
• 1 jaje

Krema:
• 500 ml mlijeka
• 1 i pol paketić praška za puding od vanilije
• 5 dag šećera
• 3 žumanjka
• prstohvat soli
• 10 dag maslaca
• 3 žlice ruma

Priprema:

Za tijesto:

U toplo mlijeko izmrvite kvasac, ostavite na toplom da nabubri. Zatim dodajte brašno, šećer, sol, maslac i jaje te zamijesite glatko tijesto. Pokrijte ga i ostavite na toplom da se digne. Dignuto tijesto premijesite rukama i razvaljajte ga na veličinu okruglog lima za pečenje. Tijesto položite u namašten lim. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite oko pola sata. Pečeno tijesto ostavite da se ohladi, piše gospodarski.hr. 

Za kremu: 

U 100 ml mlijeka razmutite žumanjke i prašak za puding. Ostalo mlijeko zakuhajte zajedno sa šećerom i solju pa onda umiješajte smjesu od razmučenog pudinga i skuhajte puding. Skuhani puding ostavite da se ohladi, da bude mlak. Maslac sobne temperature kremasto izmiksajte pa ga onda žlicu po žlicu, naizmjence s rumom, primiješajte mlakom pudingu.

Kolač posipajte šećerom u prahu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?