Ministarstvo prometa i veza FBiH

Priznanje za Španjolsku i njen narod dokazane prijatelje BiH

španjolac
04.09.2015.
u 16:18

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić sastao se danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu sa veleposlanikom Špannjolske u Bosni i Hercegovini Nj. E. gdinom Boscom Gimenezom Sorianom. Španjolski veleposlanik zahvalio je ministru na prijmu i iskazao želju da Španija aktivno sudjeluje u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine te da ove dvije zemlje ojačaju svoje ekonomske odnose kroz investicije i infrastrukturne projekte.  
Ministar Lasić je zahvalio veleposlaniku na nesebičnoj pomoći koju Španjolska pruža Bosni i Hercegovini i dokazanom prijateljstvu ove dvije zemlje koje se ogleda i u središnjem mostarskom trgu koji nosi ime Španjolski trg.  
Ministar je veleposlanika upoznao sa planiranom dinamikom izgradnje Koridora Vc. „Vlada Federacije BiH će kroz aktivnosti Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i kroz ispunjavanje zakonskih preduvjeta učiniti sve kako bi španjolski investitori i kompanije bili jedan od partnera u ovoj značajnoj oblasti.“ Rekao je tijekom susreta ministar Lasić. 
Ambasador Bosco Gimenez Soriano je istaknuo da Španjolci, odnosno europljani vide strateški značaj izgradnje Koridora Vc koji se ogleda kroz ekonomsko ali i geopolitičko povezivanje ljudi te je ponudio iskustva i znanja koja je Špannjolska stekla na svom putu ka Europskoj uniji. 
Također, na sastanku je bilo riječi i o projektu TALGO i načinima na koje bi Vlada Španjolske i Vlada Federacije Bosne i Hercegovine kroz zajedničku suradnju riješila dugogodišnju problematiku, a za dobrobit građana i korisnika usluga željezničkog prijevoza. 
Ministar Lasić i Veleposlanik Bosco Gimenez Soriano dogovorili su u sljedećim mjesecima inteziviranje suradnje i mogućnost sastanka španjolskih i bosanskohercegovačkih tvrtki.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije