Reformski zakoni i imenovanja

Privremeni nadzorni odbori u HP Mostar i Autocestama FBiH

24.12.2015.
u 07:00

Na osobni zahtjev, Vlada je razriješila Ibrahima Tirka dužnosti direktora

Svrha Zakona o porezu na dobit, koji je u formi prijedloga utvrdila Vlada Federacije BiH, je osiguravanje javnih prihoda za federalni i proračune županija. Ovo je jedan od reformskih zakona fiskalnog sustava FBiH i kompatibilan je s ostalim propisima. Također, zakon je urađen uz suradnju i preporuke MMF-a, piše Večernji list BiH.

Pitanja koja regulira ovaj zakon su određivanje metodologije obračuna poreza i definiranje obveznika ovog poreznog oblika. Zakon proširuje poreznu osnovicu na dva načina: većim obuhvatom poreznih obveznika, kao i oporezivih prihoda.

Proširenje porezne osnovice i broja poreznih obveznika je potrebno kako bi bila podržana borba protiv porezne evazije, kao i unapređenje rasta.

Natječajne procedure

Vlada Federacije dala je prethodnu suglasnost Nadzornom odboru JP Međunarodni aerodrom Sarajevo za imenovanje Armina Kajmakovića za vršitelja dužnosti direktora ovog poduzeća do okončanja natječajne procedure.

Za v. d. izvršnog direktora za promet i usluge u zračnom prometu imenovan je Elvedin Begić, a za v. d. izvršnog direktora za razvoj ove zračne luke Alan Bajić. Na osobni zahtjev, Vlada je razriješila Ibrahima Tirka dužnosti direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Do okončanja natječajne procedure za direktora je imenovan Anis Ajdinović. Vlada je dala prethodne suglasnosti za razrješenje v. d. članova Nadzornog odbora JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar i privremeno za vršitelje dužnosti na razdoblje do tri mjeseca, odnosno do okončanja natječajne procedure, imenovala Davorku Šaravanju, Ivana Jozića, Željka Kordića, Dijanu Pejić, Nermu Čolaković-Prgudu i Zorana Landeku. Ista odluka donesena je i za članove Nadzornog odbora JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar. Zlatan Lovrić (predsjednik), Almir Spaho, Sead Kaknjo, Bilal Tulumović i Ante Vrdoljak (članovi) imenovani su za v. d. članova ovog nadzornog odbora.

Imenovanja

Dana je i prethodna suglasnost da na isto razdoblje kao v. d. članova Nadzornog odbora Ceste d.d. Mostar budu imenovani Krešo Šaravanja (predsjednik), Mirko Mihaljević, Željko Medak i Naser Hadžibegović.

Za vršitelje dužnosti članova Nadzornog odbora JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, do okončanja natječajne procedure, prethodna suglasnost dana je za Osmana Lindova (predsjednik), Harisa Jašarevića, Damira Anića, Željka Petrovića i Daliborku Marić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije