Prijam za gospodarstvenike

Privatne tvrtke ostvarile prihod od 236,5 mil. KM

13.12.2015.
u 07:00

Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina, u restoranu Astorija priredio je tradicionalni prijam za gospodarstvenike iz čapljinske općine, piše Večernji list BiH. Nakon pozdrava i zahvale na odzivu, Vidić je kazao:

"Ovo je sedma večer po redu posvećena našim gospodarstvenicima. Naravno, ima ovdje i ljudi iz različitih sfera društvenog djelovanja na području općine Čapljina, ali u središtu našeg zanimanja su gospodarstvenici. Istaknuo bih kako na području općine Čapljina djeluje 237 privatnih tvrtki koje su za jedanaest mjeseci ove godine ostvarile prihod od 236,5 milijuna maraka, što nas stavlja na treće mjesto u županiji. Usporedbe radi, 2010. godine, po prihodu naših tvrtki, bili smo na šestom mjestu, sada smo, nakon četiri-pet godina, na trećem. Cilj nam je, svakako, u iduće dvije-tri godine popeti se za još jednu stepenicu i biti na drugom mjestu", naglasio je čapljinski načelnik.

"Ne treba ni napominjati kako je lokalna vlast svima vama na usluzi, mislim da po tom pitanju ne smije biti nikakvih problema. Ako bilo tko od vas ima neki problem vezan uz lokalnu samoupravu, neka slobodno dođe. Može ga čak i večeras iznijeti, iako je ova večer zamišljena da se razgovara u opuštenom društvu i o laganim temama", dodao je Vidić.

Prijmu je nazočio veliki broj gospodarstvenika, direktora javnih poduzeća i ustanova, sportskih klubova i drugih asocijacija. Naravno, uz svečarske teme, prijam je bio prilika i za razgovore o poslu u ovoj, te poslovnim planovima u idućoj godini koja bi, s obzirom na najave, trebala biti povoljnija.

Naime, u čapljinskoj općini u 2016. godini, uz ostalo, očekuje se završetak vodoopskrbnog sustava, te početak gradnje dionice autoceste na koridoru Vc Zvirovići – Počitelj u dužini od 11,2 kilometra. Dionica koja cijelom dužinom ide kroz čapljinsku općinu procjenjuje se na 100 milijuna eura, od čega bi koristi trebala imati i lokalna zajednica. Prema tome, pred Čapljincima je vrlo zanimljivo i gospodarski živo razdoblje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?