Turistički kapaciteti

Prirodne ljepote privlače sve veći broj turista

04.05.2016.
u 10:00

Bosanska Krupa smještena u sjeverozapadnome dijelu BiH, na obalama Une i Krušnice, svojim prirodnim ljepotama oduvijek je privlačila brojne domaće i inozemne turiste, putnike namjernike. Brojne su turističke destinacije koje posjećuju poput Staroga grada “Pset”, utvrde u središtu grada, izgrađene u 13. stoljeću, koja je tijekom burnih krajiških ratova stalno mijenjala svoje vladare. Pored tvrđave, među turističkim destinacijama su izletišta Male ade i Šujnovac koja posebno ožive prigodom prvosvibanjskih proslava, Međunarodnog praznika rada, ali i za ljetnih mjeseci kad se u hladu i pored rijeke Une traži osvježenje. Do Vrela Krušnice iz B. Krupe vozi turistički čamac za 20 osoba. Svi oni koji dođu u B. Krupu, imaju prigodu otići u galeriju te tamo uživati u stalnom postavu grafika Boška Karanovića, izletištu Mlinčići u B. Otoci, Starome gradu Jezerskom, vožnji tradicionalnom unskom lađom, raftingu i ribarenju na Uni. Po pitanju smještajnih kapaciteta, turistima su na raspolaganju hoteli, moteli, prenoćišta i apartmani s ukupno 227 kreveta.

- S najvećim brojem kreveta raspolaže hotel Stari grad – Ilma, devedeset i osam, prenoćište Una-Sa - trideset i četiri, hotel Eki i motel Una Otoka s po trideset te od prije nekoliko dana novootvoreno prenoćište Zlatna nit s 20 kreveta u osam apartmana. Turisti imaju prigodu uživati i u tradicijskoj gastronomskoj ponudi. Una i Krušnica obiluju svim vrstama riba - mladicom, pastrvom, štukom, škobaljom ili lipljenom. Dragulj ovoga područja je kristalno čista rijeka Una. Njezina otočja idealna su za kampiranje i logorovanje. U rijeci Uni, prema podacima ovdašnjih ribolovnih udruga, živi 28 različitih vrsta riba koje znaju doseći i više od 30 kg težine. Šumska prostranstva daju vrlo povoljne uvjete za staništa životinja... •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije