slasrica

Pripremite ljepljivu uskrsnu tortu - od samo nekoliko sastojaka i u manje od sat vremena

02.04.2021.
u 11:36

Ispecite ovu savršenu poslasticu bez puno muke.

Ako želite dodati malo osvježenja torti, ukrasite je voćem ili voćnom marmeladom. Za pripremu ove uskrsne poslastice potrebno vam je 10 minuta, a pecite je oko 45 minuta, piše Ordinacija.hr.

Ono što znamo sigurno je da će vam svi ukućani biti zahvalni!

Potrebni sastojci:

  • 125 g maslaca
  • 100 g tamne čokolade 
  • 340 g marmelade
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 jaja
  • 150 g oštrog brašna

 

Priprema: 

  1. Pećnicu zagrijete na 180 stupnjeva i posudu za pečenje obložite masnim papirom.
  2. Maslac i čokoladu stavite u tavu i na srednje jakoj vatri otopite. 
  3. 2-3 žlice marmelade stavite u posebnu posudu sa strane, a otopljenu čokoladu pomiješajte sa šećerom i ostalom marmeladom te smjesi dodajte jaja – dobro promiješajte. Sad dodajte brašno te lagano povežite.
  4. Prebacite u posudu za pečenje i poravnajte površinu. Ako pri pečenju primijetite da gornji sloj torte postaje pretaman, prekrijte folijom. 
  5. Pecite 45-50 minuta. 
  6. Ostavite na rešetkama da se hladi oko 10 minuta, a u međuvremenu na laganom plamenu (ili mikrovalnoj pećnici) otopite marmeladu te kuhinjskim kistom premažite tortu. 
  7. Možete ukrasiti voćem po želji ili listićima badema ili rastopljenom čokoladom.

Dobar tek!

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?