Sastanak

Pripreme podnošenja zahtjeva za sredstava iz IPA II

11.03.2016.
u 07:00

Glavna tema sastanka bila je izrada strategije prometa i akcijskog plana za njezinu provedbu

U Sarajevu je održan sastanak zamjenika ministra prometa i veza BiH Saše Dalipagića s ministrima resornih entitetskih ministarstava Denisom Lasićem i Neđom Trninićem te predstavnicom Vlade Brčko Distrikta Sanjom Alatović.

Glavna tema sastanka bila je izrada strategije prometa i akcijskog plana za njezinu provedbu.

BiH je, s obzirom na novi pristup Europske komisije u odnosu na korištenje sredstava iz fondova EU namijenjenih za potporu sektoru prometa, u obvezi, kao preduvjet za podnošenje zahtjeva za pristup sredstvima iz IPA II fonda, izraditi strateške dokumente i akcijski plan za njihovu provedbu. Ministri su postigli načelnu suglasnost o načinu izrade strateških dokumenata, tako što bi u njihovoj izradi sudjelovale institucije na svim razinama vlasti, županijskoj, entitetskoj, državnoj i razini Brčko Distrikta.

Naglašeno je kako je riječ o jako opsežnom poslu i kratkim rokovima za realizaciju, ali će se poduzeti dodatni angažman kako bi se pravodobno realizirala izrada strateških dokumenata.

Uskoro se očekuje potvrda načelno zauzetih stavova i početak izrade strateških dokumenata u području prometa kako bi Bosna i Hercegovina do summita u Parizu, planiranog za 4. srpnja 2016. godine, imala ispunjene preduvjete potrebne za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava iz fonda IPA II.

Na sastanku se razgovaralo i o potrebi poboljšanja zastupljenosti entitetskih predstavnika u radu SEETO-a i drugim međunarodnim organizacijama te otvorenim pitanjima u području licenciranja prijevoznika u međunarodnom prijevozu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije